x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Sirop fructe de padure

Sirop fructe de padure

de Magda Marincovici    |    07 Dec 2006   •   00:00
Sirop fructe de padure

Pe eticheta: Sirop natural fructe de padure. Mai jos: sirop de zahar, cu concentrat natural de fructe de padure. Un lichid foarte dulce, care ingrasa.

CE MANCAM, CE BEM
Cu litere de-o schioapa este scris sirop natural fructe de padure. Dar sa stii ca in realitate este "sirop de zahar, cu concentrat natural de fructe de padure"! Nu am spus-o noi, ci scrie pe eticheta.

Produsul contine urmatoarele ingrediente: zahar, apa, concentrat natural din suc de mure, coacaze, zmeura, fragute, arome de natura neidentificata, acidifianti (acid citric - E 330). Produsul este practic un sirop de zahar: 66 de grame de zahar la 100 de grame de produs si un continut minim de suc de 5%.

Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, spune ca "este un sirop de zaharoza extrem de dezechilibrat nutritional, cu extrem de putin concentrat de suc de fructe de padure.

Aroma produsului este data de arome de natura neindentificata, iar aciditatea este imprimata de acidul citric E 330. Titlul "Sirop natural fructe de padure" este infirmat chiar de inscrisul de pe eticheta, care precizeaza ca de fapt este vorba de sirop de zahar cu concentrat natural de fructe de padure, si acesta intr-o cantitate extrem de mica (5%).

CONCLUZIE. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi spune ca produsul este dezechilibrat nutritional, fiind practic un sirop de zahar rafinat industrial, cu indice glicemic foarte ridicat, nerecomandat supraponderalilor, obezilor, diabeticilor, sedentarilor.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă fructe pădure sirop