x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei SOS - Obezitatea in SUA

SOS - Obezitatea in SUA

de Magda Marincovici    |    24 Sep 2007   •   00:00
SOS - Obezitatea in SUA
Sursa foto: Michael Brown/

In cursa pentru Casa Albă, obezitatea este o temă comună tuturor candidaţilor.

Tema este una de mare actualitate in SUA, in condiţiile in care obezitatea se extinde ca o veritabilă boală contagioasă, iar costurile sunt din ce in ce mai mari. 66% dintre americanii adulţi sunt supraponderali şi la un pas de obezitate, sporind cheltuielile necesare decontării serviciilor medicale acordate in bolile cronice provocate de surplusul de kilograme (diabetul, afecţiunile cardiovasculare). O persoană supraponderală costă suplimentar sistemul de sănătate 1.000 de dolari, comparativ cu una normoponderală.


PROMISIUNI ELECTORALE. Recent, intr-o conferinţă de presă, Bill Richardson promitea că va lupta zilnic contra obezităţii. De altfel, toţi candidaţii aflaţi in cursa electorală vorbesc despre necesitatea de a elimina meniurile hipercalorice din cantinele şcolare, de a afişa in restaurante valoarea calorică a meniurilor, de a face periodic analiza nivelului colesterolului etc. Atăt candidaţii republicani, căt şi cei democraţi sunt de acord că obezitatea este un subiect dureros.

Din punctul de vedere al democraţilor, obezitatea este un exemplu perfect ce pledează pentru ca fiecare american să beneficieze de servicii medicale, in condiţiile in care 47 de milioane de americani nu au asigurări sociale de sănătate.

Şi in Europa, obezitatea este o temă la zi. Un studiu prezentat săptămăna trecută la Strasbourg arată că exerciţiile fizice reduc in mod considerabil riscul de obezitate şi de boli cardiovasculare la adolescenţi.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă obezitatea