x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Ştiri pe scurt

16 Ian 2009   •   00:00

16 ianuarie 2009



STUDIU
Fulgii de porumb, biscuiţii şi băuturile răcoritoare creează aceeaşi dependenţă ca şi tutunul, drogurile sau alcoolul, avertizează oamenii de ştiinţă din Noua Zeelandă. Potrivit acestora, dacă sunt consumate permanent, cresc riscul apariţiei diabetului zaharat şi a obezităţii. Explicaţia oferită de ei este următoarea: aceste produse au un index glicemic ridicat ce determină creierul să elibereze nişte substanţe care ne conferă senzaţia de plăcere. Creierul recunoaşte apoi senzaţia şi devine dependent de ea. Este vorba despre acelaşi mecanism prezent în cazul dependenţilor de nicotină sau de alte droguri.

PREVENŢIE
Riscul de a suferi de boli cronice precum cancerul, diabetul sau afecţiunile cardiace poate fi diminuat dacă includem în meniul nostru zilnic şapte “superalimente”. Chiar dacă definiţia acestui cuvânt nu se regăseşte în nici un dicţionar medical, studiile au arătat că această etichetă poate fi folosită atunci când vorbim despre: tomate, coacăze, varză, fasole neagră, broccoli, somon şi ovăz. Acestea, prin conţinutul lor ridicat de antioxidanţi, polifenoli, vitamine şi minerale, ne apără de boli şi ne asigură o viaţă sănătoasă şi mai lungă. Mai mult, specialiştii susţin că ele joacă şi un rol determinant în menţinerea unei greutăţi corporale normale.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă