Cercetătorii Universităţii Oxford au creat un virus care atacă celulele canceroase din ficat, fără a afecta ţesutul înconjurător. Virusul face parte din grupul adenovirusurilor şi produce în mod normal infecţii pulmonare, însă a fost modificat genetic în laborator pentru a ţinti şi distruge celulele canceroase. "Terapia pe care am creat-o este uşor de aplicat şi nu are efecte secundare", a declarat pentru Daily Mail profesorul Leonard Seymour, coordonatorul studiului. Tratamentul a fost testat deocamdată doar pe şoareci de laborator, testele
clinice fiind posibile abia peste doi ani.
BĂRBAŢII ŞI SARCINA
Bărbaţii se îngraşă cu peste şase kilograme în timpul sarcinii partenerelor de viaţă, potrivit unui sondaj citat de cotidianul Daily Mail. Aproximativ 20% dau vina pe partenerele de viaţă pentru câştigul ponderal, motivând că acestea le servesc porţii mai mari, iar 41% susţin că diversitatea gustărilor consumate şi preparate acasă a crescut. Gustările preferate de bărbaţii care urmează să devină părinţi sunt pizza, ciocolata şi chipsurile. Mulţi dintre aceştia au recunoscut că beau bere cu regularitate, iar taliile lor au crescut, în medie, cu cinci centimetri în cele nouă luni de sarcină.
DEPENDENŢĂ DE ALCOOL
Cercetătorii Universităţii California au izolat gena implicată în reacţia organismului la alcool şi, totodată, au descoperit că dependenţa de alcool se tratează cu un medicament administrat în prezent împotriva cancerului. Oamenii de ştiinţă, care şi-au publicat cercetarea în revista medicală Cell, au numit această genă "Happy Hour". În urma experimentelor efectuate pe şoareci de laborator, ei au descoperit că două medicamente prescrise în tratamentul cancerului pulmonar pot modifica acţiunea acestei gene şi pot mări toleranţa organismului la băuturile alcoolice.
AMBALAJE DE PLASTIC
Bisfenol A (BPA), un compus din compoziţia unor ambalaje din materiale plastice, folosite în cazul alimentelor, are o influenţă negativă asupra stării de sănătate a consumatorilor acestor alimente, arată un studiu al cercetătorilor de la Institutul de Sănătate Publică din Harvard, citat de BBC News. Cercetătorii au descoperit că BPA mimează acţiunea hormonilor estrogeni naturali, formaţi în organism, producând astfel efecte nedorite chiar şi în doze mici. În plus, această substanţă pare a fi implicată şi în apariţia bolilor hepatice şi cardiovasculare, a diabetului şi a avortului spontan.
Citește pe Antena3.ro