x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Două noi cazuri de copii cu sindrom hemolitic uremic

Două noi cazuri de copii cu sindrom hemolitic uremic

14 Mai 2016   •   14:15
Două noi cazuri de copii cu sindrom hemolitic uremic

Ministerul Sănătăţii a fost informat cu privire la două cazuri de copii diagnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic (SHU) din Argeş şi Bacău, se arată într-un comunicat de presă transmis sâmbătă.

Copilul din Argeş, în vârstă de 1 an şi 8 luni, este internat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Marie Curie' şi este supus procedurilor de dializă peritoneală.

Copilul din Bacău, în vârstă de 1 an şi 2 luni se află în prezent internat la Spitalul de Pediatrie din Iaşi, nu este supus procedurilor de dializă peritoneală, dar are aplicat cateter.

În ambele cazuri, DSP Argeş şi DSP Bacău au declanşat anchete epidemiologice, se arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte importanţa măsurilor de prevenţie, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător. Specialiştii MS recomandă achiziţionarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandând spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, dar şi tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.

Sursa: AGERPRES

×