În articolul "Post cu sucuri proaspete", din numărul 200 al Jurnalului de sănătate, apărut la data de 16 decembrie 2008, am promis că voi reveni asupra acestui subiect. Iată că a venit momentul, după lecţiile de sănătate ale lui Cayce.
În ultimele două numere ale revistei, am scris despre remediile naturiste recomandate de Edgar Cayce, conform comunicărilor paranormale făcute în stare de autohipnoză. Legătura acestui tip de post special cu paranormalul este că omul poate rezista fizic la acest post datorită spiritului său, a legăturii sale cu Forţele Universului al cărui copil este. Dacă în timpul postului fără hrană solidă apar tulburări funcţionale, acestea nu trebuie să fie considerate aspecte ale unei afecţiuni, ci ale unui program de dezintoxicare a organismului. După post, corpul trece printr-o stare de convalescenţă, perioadă în care nu trebuie făcute eforturi mari, iar alimentele solide să fie introduse treptat, în cantităţi mici.
Remedii din natură
În timpul postului, corpul nu pierde doar în greutate, ci scapă şi de afecţiunile care-l macină. Pentru fiecare afecţiune există un remediu în natură. Iată câteva exemple: pentru astm se recomandă zeama de ţelină, urzici, usturoi, hrean; pentru anemie - morcovi, roşii; în arteroscleroză - usturoi; artrită - zeamă de hrean; dureri de cap cauzate de stările nervoase - suc de floare de sunătoare, levănţică; diabet - suc de hrean, păpădie, ienupăr; afecţiuni cardiace - suc de pătlagină; insomnie - sunătoare; rahitism - zeama de roşii; meteorism gastric - zeamă de hrean şi urzici; hemoroizi - suc de păpădie; afecţiuni hepatice - sunătoare; constipaţie - usturoi, urzici; obezitate - hrean (bine ras, se amestecă cu smântână, ulei, puţin vin alb şi zeamă de lămâie).
Reţete
În SUA, doctorul Norman Waker, în perioada când trăia Edgar Cayce, a scris o carte care cuprinde experienţa sa legată de postul cu sucuri în tratarea afecţiunilor, lucrare retipărită în zilele noastre. Prezint în continuare gama de sucuri create în laboratorul de cercetări ştiinţifice Norvok de doctorul în ştiinte medicale N.V. Waker, ca apoi să continuu cu reţetele recomandate în unele afecţiuni de prof. dr R.D. Pawp.
Recomandări
Sucuri fresh: 1 - Morcov; 2 - Morcov - 198 g, ţelină - 113 g, pătrunjel - 57 g, spanac - 85 g; 3 - Sfeclă împreună cu frunze; 4 - Varză de Bruxelles; 5 - Varză; 6 - Ţelină; 7 - Castraveţi; 8 - Păpădie; 9 - Urzici; 10 - Ardei verde iute; 11 - Sucul de la o lămâie împreună cu 113 g de hrean ras; 12 - Salată; 13 - Pătrunjel; 14 - Ridichi şi frunzele lor; 15 - Spanac; 16 - Fasole verde; 17 - Ridichii şi frunzele; 18 - Creson de apă (salată creson); 19 - Lucernă; 20 - Mere; 21 - Nucă de cocos; 22 - Grepfruit; 23 - Lămâie (sucul unei lămâi într-un pahar cu apă fierbinte); 24 - Portocale; 25 - Vişine; 26 - Morcov - 368 g, sfeclă - 85 g (sfecla se va folosi cu tot cu frunze); 27 - Morcov - 198 g, mere - 170 g, sfeclă - 85 g; 28 - Morcov - 226 g, sfeclă - 85 g, ţelină - 142 g; 29 - Morcov - 311 g, sfeclă - 85 g, nucă de cocos - 57 g; 30 - Morcov - 283 g, sfeclă - 85 g, castraveţi - 85 g; 31 - Morcov - 255 g, sfeclă - 85 g, salată - 113 g; 32 - Morcov - 198 g, sfeclă - 85 g, salată - 113 g, ridichii - 57 g; 33 - Morcov - 198 g, sfeclă - 85 g, spanac - 85 g; 34 - Morcov - 311 g, varză - 142 g; 35 - Morcov - 198 g, varză - 113 g, ţelină - 142 g; 36 - Morcov - 226 g, varză - 113 g, salată - 113 g; 37 - Morcov 253 g, ţelină 198 g (dacă se vor folosi şi frunzele ţelinei, proporţiile vor fi morcov - 283 g, ţelină - 170 g); 38 - Morcov - 255 g, ţelină - 142 g, salată - 57 g; 39 - Morcov - 198 g, ţelină - 142 g, salată - 113 g; 40 - Morcov - 255 g, ţelină - 142 g, pătrunjel - 57 g; 41 - Morcov - 226 g, ţelină - 142 g, ridichii - 85 g; 42 - Morcov - 198 g, ţelină - 142 g, spanac - 113 g; 43 - Morcov - 226 g, ţelină - 170 g, ridichii - 57 g; 44 - Morcov - 340 g, castraveţi - 113 g; 45 - Morcov - 340 g, păpădie - 113 g; 46 - Morcov - 255 g, păpădie - 85 g, salată - 113 g; 47 - Morcov - 226 g, varză - 113 g, mărar - 57 g; 48 - Morcov - 311 g, păpădie - 85 g, ridichii - 57 g; 49 - Morcov - 370 g, păpădie - 85 g; 50 - Morcov - 198 g, ţelină - 142 g, pătrunjel - 57 g; 51 - Morcov - 340 g, ardei verde iute - 113 g; 52 - Morcov - 283 g, salată - 170 g; 53 - Morcov - 255 g, salată - 113 g, lucernă - 85 g; 54 - Morcov - 198 g, salată - 142 g, castraveţi - 113 g; 55 - Morcov - 226 g, salată - 142 g, spanac - 85 g; 56 - Morcov - 255 g, salată - 113 g, fasole verde - 85 g; 57 - Morcov - 170 g, salată - 113 g, fasole verde - 85 g, varză de Bruxelles - 85 g; 58 - Morcov - 340 g, salată - 113 g, ridichii - 57 g; 59 - Morcov - 340 g, pătrunjel - 113 g; 60 - Morcov - 311 g, ridichii - 142 g; 61 - Morcov - 283 g, spanac - 170 g; 62 - Morcov - 226 g, spanac - 113 g, ridichii - 57 g, creson - 57 g; 63 - Morcov - 340 g, ridichii - 113 g; 64 - Morcov - 283 g, ridichii - 85 g, creson - 85 g; 65 - Morcov - 340 g, creson - 113 g; 66 - Morcov - 340 g, lucernă - 113 g; 67 - Morcov - 255 g, mere - 198 g; 68 - Morcov - 255 g, mărar - 198 g; 69 - Morcov - 370 g, nucă de cocos - 85 g; 70 - Grepfruit - 170 g, lămâie - 85 g, portocale - 8 g; 71 - Morcov - 311 g, portocale - 142 g; 72 - Morcov - 311 g, spanac - 142g; 73 - Morcov - 255 g, sfeclă - 85 g, spanac - 113 g; 74 - Morcov - 198 g, salată - 142 g, ţelină - 113 g; 75 - Morcov - 142 g, ţelină - 311 g; 76 - Ţelină - 226 g, castraveţi - 85 g, pătrunjel - 57 g, spanac - 85 g; 77 - Ţelină - 283 g, castraveţi - 113 g, ridichii - 57 g; 78 - Ţelină - 226 g, păpădie - 113 g, spanac - 113 g; 79 - Ţelină - 311 g, sfeclă - 85 g, pătrunjel - 57g; 80 -Ţelină - 198 g, salată - 142 g, spanac - 113g; 81 - Ţelină - 283g, spanac - 113 g, pătrunjel - 57g; 82 - Ţelină - 340 g, fasole verde - 113g; 83 - Varză de Bruxelles - 198 g, fasole verde - 255 g; 84 - Morcov - 170g, varză de Bruxelles - 142g, fasole verde - 142 g; 85 - Morcov - 226 g, sparanghel - 113 g, salată - 113 g; 86 - Morcov - 226 g, ridichii - 113 g, creson - 113 g; 87 - Morcov - 170 g, păstârnac - 113 g, cartofi - 113 g, creson - 57 g.
Boli şi soluţii
La pregătirea sucurilor se vor folosi în întregime tulpina, frunzele şi rădăcina la sfeclă, păpădie şi ridichii. La pregătirea morcovului se va tăia puţin peste un centimetru de locul de unde încep frunzele. Pentru îndepărtarea chimicalelor se vor spăla cu apă curgătoare şi la nevoie se va folosi o perie aspră.
Pentru acidoză (creşterea acidităţii şi reducerea rezervei alcaline din sânge, din cauza unor tulburări funcţionale în organism.) doctorul R.D. Pawp recomandă reţetele de sucuri de la poziţiile 61, 30. El afirmă că administrarea bicarbonatului de sodiu, cu scopul de a ameliora situaţia, este neraţională şi vătămătoare.
În acnee, afecţiune a pielii sub formă de erupţii (coşuri pe faţă, pe umeri, pe partea superioară a toracelui) din cauza inflamării glandelor sebacee, în combinaţie cu o infecţie microbiană ce se manifestă în general la tineri, ne sunt recomandate reţetele 61, 1, 55.
Boala lui Addison este rezultatul lipsei de Na organic din organism şi al acumulării de deşeuri, în general, în legătură cu glandele suprarenale afectate. Pentru această boală este folositoare salata şi reţetele 36, 12, 20, 25, 74 şi 80.
Pentru albuminurie (prezenţa albuminei în urină), doctorul Pawp recomandă utilizarea reţetelor 61, 30, 29, 1, 40, 59.
Pentru tratarea alergiilor ne sunt indicate reţetele 61, 30 şi 1.
Anemia reprezintă cantitatea insuficientă de globule roşii prezente în sânge. Această boală, spune doctorul Pawp, apare în urma consumului de alimente care conţin Ca "lipsit de viaţă", cum ar fi conservele. Reţetele 61, 68, 2, 28, 30, 25, 29, 31, 46, 55, 48, 85.
Pentru afonie (pierderea completă a vocii) se pot utiliza reţetele 61, 1, 48 şi 53.
Apoplexia este paralizia provocată de tensiunea mare a sângelui la nivelul creierului în urma "murdăririi" vaselor sanguine. Reţetele recomandate sunt 61, 62, 2, 28, 39 şi, de asemenea, efectuarea clismelor de purificare şi adoptarea unui regim alimentar bazat doar pe vegetale, împreună cu folosirea zilnică a reţetei 2.
Pentru apendicită, inflamarea apendicelui (o prelungire mică, ca un săculeţ, în formă de deget, care este ataşat de intestinul gros) provenit în urma aglomerării deşeurilor în intestinul gros, ne sunt indicate reţetele 1, 2, 30 şi 61. Apendicele este o glandă care elaborează secreţia ce neutralizează putrezirea exagerată şi acţiunea patogenă a bacteriilor din intestinul gros, este o glandă de protecţie. Mai pot fi obţinute rezultate satisfăcătoare prin utilizarea clismelor dese, la interval de 15-30 minute, care ajută la eliminarea deşeurilor şi prin aceasta la calmarea durerilor. Ateroscleroza este o boală generală metabolică, cronică, generată de un complex de factori, principalul factor fiind tulburarea metabolismului lipidic, iar efectul, îngroşarea peretelui arterial, cu stenozarea lumenului şi tulburări de irigaţie. Prin folosirea periodică a reţetelor 61, 2, 80 şi 28, boala poate fi ameliorată.
În artrită, boală a articulaţiilor care constă în inflamarea şi deformarea acestora, ne sunt recomandate sucurile din reţetele 22, 62, 6, 37 şi 30.
În astmul bronşic, respiraţia este îngreunată din cauza acumulării multor mucozităţi în bronhii. Reţetele 61, 11, 37, 60 şi 41 pot fi de folos suferinzilor de astm.
Ciuperca piciorului se poate vindeca cu reţetele 61, 30 şi 1.
Enurezisul este o deprindere care trebuie să dispară pe la vârsta de 1-2 ani. Dacă aceasta continuă, se va evita consumul de lichide după ora 16:00. Un remediu excelent pentru această afecţiune este spanacul fiert.
Dischinezia biliară este efectul perturbării mecanismului de eliminare a bilei. Sunt afectate fie vezicula biliară şi sfincterul său cistic, fie canalul coledoc, prin care bila circulă de la vezicula biliară la duoden. Pe lângă evitarea alimentelor bogate în grăsimi şi a prăjelilor, ne este recomandat şi sucul preparat în reţeta 30.
În diabet se pot folosi sucurile 61, 2, 57, 50, 40, 84 şi 55.
Cistita este o inflamaţie a vezicii urinare, asociată sau nu cu inflamaţia uretrei, canalul prin care se elimină urina din vezica urinară în timpul micţiunii. Reţete utile: 30 şi 60.
Furunculele reprezintă o colecţie de lichid sero-purulent acumulată sub piele. Este dureros, tumefiat şi hiperemiat şi este cauzat de infectarea complexului pilo-sebaceu. Pentru tratarea lor puteţi folosi reţetele 61, 30 şi 55.
Boala Basedow-Graves este o afecţiune produsă prin funcţia excesivă a glandei tiroide (hipertiroidie). Sucurile 61, 59 şi 2 la care se adaugă o jumătate de linguriţă de pulbere de alge marine.
În sensul strict, flebita reprezintă inflamaţia peretelui venos. Deoarece flebita apare de obicei asociat cu o tromboză venoasă (tromboflebita), termenul de flebită este folosit de multe ori ca sinonim al tromboflebitei. În funcţie de venele afectate, tromboflebita poate fi superficială sau profundă. Pentru ameliorarea bolii puteţi utiliza reţetele 61, 2 şi 30.
Bruceloza este o boală infecţioasă cauzată de o bacterie aerobă din familia Brucella, transmisă omului de animale pe cale cutanată (la crescătorii de animale) sau digestivă (consumul de lapte crud sau de brânzeturi proaspete contaminate). Ca adjuvant în tratarea acestei boli puteţi folosi reţetele 15 şi 61.
Bronşita este o boală inflamatorie a căilor respiratorii, care se manifestă printr-un sindrom bronşitic acut cu evoluţie de scurtă durată. Pentru ameliorarea simptomelor puteţi folosi reţetele 51, 45, 11, 30, 1, 57, 60 şi 41.
Bursita este o inflamaţie a bursei, un mic sac cu fluid care căptuşeşte şi lubrifiază zona în care elementele articulare - inclusiv os, tendon ligament, muşchi sau piele - se freacă unele de altele. Boala poate fi ameliorată prin consumul zilnic de avocado şi de sucuri de la reţetele 61, 86 şi 30.
Catalepsia este o stare patologică, asociată în unele boli psihice şi care se caracterizează printr-o rigiditate bruscă a muşchilor, întărirea accentuată a corpului, scăderea bătăilor inimii, încetinirea respiraţiei. De ajutor în tratarea acestei afecţiuni pot fi reţetele 61, 40 şi 30.
Cataracta este o peliculă fină opacă apărută la nivelul cristalinului, care blochează pasajul fasciculului luminos spre retină (componenta nervoasă a globului ocular la nivelul căreia se formează imaginea), cauzând tulburări de vedere. Utile sunt reţetele 61, 50, 1, 40 şi 30.
Catarul reprezintă creşterea secreţiei unei mucoase secundare a inflamaţiei (ex.: catar nazal, creşterea secreţiilor mucoasei nazale). Poate fi tratat cu sucurile 61, 11, 30, 41 şi 60.
Varicela este o boală infecţioasă acută, contagioasă, produsă de virusul varicelo-zosterian şi manifestată prin erupţie polimorfă, pruriginoasă, apărută în valuri. Virusul varicelo-zosterian determină varicela ca infecţie primară şi herpes zoster ca infecţie recurentă. Sucurile 61, 11, 30, 41 şi 60 pot ameliora simptomele bolii.
Ciroza apare atunci când în ţesutul hepatic se dezvoltă fibroza. Utile pot fi reţetele 1, 61 şi 30.
Colicile sau durerile cu caracter violent, spasmodic date de afecţiuni ale organelor abdominale sau pelvine pot fi ameliorate cu sucurile 61 şi 30.
Colita este inflamaţia intestinului gros, din cauza infecţiilor, paraziţilor sau a unor substanţe toxice, care poate avea caracter acut sau cronic. Provoacă dureri abdominale însoţite adeseori de diaree sau de constipaţie. De mare ajutor vă pot fi reţetele 61, 30 şi 1. De nepreţuit în tratarea colitei sunt clismele.
Conjunctivita este o afecţiune caracterizată printr-o inflamaţie a conjunctivei oculare de diverse cauze (infecţioase, alergice, iritante). Se manifestă prin inflamarea şi înroşirea conjunctivei, mâncărime şi secreţie abundentă a glandelor lacrimale. Reţetele 61, 50, 1 şi 59.
Climacterium se caracterizează prin încetarea funcţiei genitale şi ansamblului de tulburări care o însoţesc. Retetele 61, 32, 73, 30 şi 2.
Diareea este o stare patologică manifestată prin eliminarea frecventă de materii fecale cu consistenţă moale sau apoasă. Poate fi însoţită de colici abdominale, greţuri şi vărsături, febră şi chiar scaune cu sânge. Reţetele 1 şi 2.
Vertijul este senzaţia de învârtire chiar şi atunci când persoana stă pe loc. Mediul pare să se mişte vertical sau orizontal. Unele persoane simt ca şi cum s-ar învârti. Vă pot fi de folos reţetele 30 şi 61.
Retenţia de urină reprezintă imposibilitatea de a satisface necesitatea de golire a vezicii urinare. De folos pot fi sucurile 50, 1, 40 şi 59.
Erizipelul este o boală infecţioasă şi contagioasă, manifestată prin inflamarea şi înroşirea unei porţiuni delimitate a pielii, dureri şi stare febrilă. Sucurile 61, 2, 30 şi 40 vă pot ajuta în tratarea afecţiunii.
Pentru tratarea gastritei (afecţiune inflamatorie a mucoasei stomacului) se pot folosi şi sucurile 23, 61, 1 15 şi 30.
Neurastenia - nevroza astenică - poate fi tratată cu sucurile 61, 37, 3, 30, 40 şi 55.
Pleurezia reprezintă edemul (inflamarea) stratului de ţesut subţire (pleura) care acoperă plămânii şi îmbracă cutia toracică. Foiţa exterioară a pleurei îmbracă cutia toracică, iar foiţa internă acoperă plămânii. Spaţiul îngust care se găseşte între cele două foiţe ale pleurei conţine o cantitate mică de lichid care are rol în lubrifiere, permiţând celor două foiţe să alunece una pe cealaltă în timpul respiraţiei. Când pleura se inflamează, cele două foiţe se freacă una de cealaltă, producând durere în piept. De un real folos vor fi sucurile 30, 61 şi 40.
Varicele sunt o dilataţie patologică a venelor (mai ales a celor din regiunea membrelor inferioare) din cauza pierderii elasticităţii acestora. Se recomandă reţetele 61, 2, 30, 62 şi 15.
SOLUŢII.
Strugurii sunt indicaţi în anemie, stres, afecţiuni cardiace, scorbut, reumatism l perele - arteroscleroză, afecţiuni hepatice, stres, ameţeli l cireşele - afecţiuni cardiace, anemie, stres, calculi renali (cozile de cireşe) l prunele - afecţiuni ale inimii, constipaţie l căpşunile - afecţiuni cardiace, hepatice, biliare, stres, artrită l vişinele au acţiune diuretică l pepenii galbeni - constipaţie l agrişele au acţiune laxativă l zmeura - remediu împotriva răcelii l coacăzele - anemie l măcrişul - diuretic şi în afecţiuni gastrice l hreanul - scorbut l spanacul - anemie l usturoiul - remediu în hipertensiunea arterială l chimenul - diuretic l cicoarea purifică sângele l păpădia - acţiune diuretică l morcovii - anemie, reumatism l lăptucile - împotriva insomniei l anghinarea - în hepatite (rădăcina) l coaja de ceapă fiartă - tuse l urzicile - detoxifiant l ţelina - afecţiuni renale l ridichile - ajută la eliminarea nisipului de la rinichi l sparanghelul - reglează activitatea inimii l merele - acidul malic curăţă sângele şi vasele de sânge l portocalele (vitamina E) - îmbunătăţesc vederea, sistemul nervos, uşurează circulaţia periferică, vindecă rănile.
Citește pe Antena3.ro