x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate A apărut primul test combinat pentru gripă și COVID-19 care poate fi folosit acasă

A apărut primul test combinat pentru gripă și COVID-19 care poate fi folosit acasă

de Redacția Jurnalul    |    25 Feb 2023   •   20:20
A apărut primul test combinat pentru gripă și COVID-19 care poate fi folosit acasă
Sursa foto: Hepta

Agenţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a autorizat primul test combinat pentru gripă și COVID-19 care poate fi folosit acasă, oferind oamenilor o modalitate ușoară de a afla de ce le curge nasul.

Testul Lucira COVID-19 & Flu Home, care poate fi cumpărat fără rețetă, utilizează mostre nazale autocolectate și oferă rezultate în aproximativ 30 de minute, a precizat FDA, potrivit Associated Press.

Este primul test care combină COVID-19 la domiciliu și gripa.

Testul a primit o autorizație de utilizare de urgență, care facilitează disponibilitatea "contramăsurilor medicale" în timpul urgențelor de sănătate publică.

Jeff Shuren, directorul Centrului pentru Dispozitive și Sănătate Radiologică al FDA, a numit autorizația "o etapă importantă în ceea ce privește asigurarea unui acces mai mare al consumatorilor la testele de diagnosticare care pot fi efectuate în întregime la domiciliu".

Agenția a precizat că testul este destinat persoanelor "cu semne și simptome compatibile cu o infecție a tractului respirator" și a spus că poate fi folosit pe copii cu vârsta de doar 2 ani.

"Persoanele care au rezultate negative la teste și care continuă să aibă simptome de febră, tuse și/sau dificultăți de respirație pot avea în continuare o infecție respiratorie și ar trebui să ceară asistență medicală la furnizorul lor de asistență medicală", a declarat agenția.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Covid-19 test combinat gripă