x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare 6 remedii naturiste care pot ține PARADONTOZA sub control

6 remedii naturiste care pot ține PARADONTOZA sub control

05 Oct 2015   •   08:36
6 remedii naturiste care pot ține PARADONTOZA sub control

Paradontoza este o afecțiune inflamatorie a gingiilor și nu a dinților, manifestată printr-o degenerare a paradonțiului, țesut prin care sunt fixați dinții în osul maxilarelor. În stadiu avansat, această boală poate deveni ireversibilă, ducând la retracția gingiilor, dezvelirea pronunțată a dinților și, în final, la căderea lor.

Bolile parodontale sunt , în general, cauzate de flora microbiană din cavitatea bucală. De aceea, este important să știm că, pentru a menţine parodonţiul sănătos, trebuie în primul rând menţinută o igiena riguroasă, constând în curăţarea zilnică a dinţilor şi a cavităţii bucale.
Evoluția bolii cunoaște trei etape: gingivita, parodontita superficială şi parodontita profundă. În prima fază, apar următoarele semne: inflamaţia gingiei, adică gingivita, manifestată prin modificarea culorii spre roşu violaceu, papile inflamate îndepărtate de pe dinţi, dureri, senzaţie de prurit gingival, sângerari la periaj. Aceasta este și etapa în care, printr-o igienă impecabilă şi controale riguroase la medicul dentist, boala poate fi stopată şi chiar eliminată, gingivita fiind reversibilă.

Citeste si Efect INCREDIBIL al zațului de cafea! Face adevărate MINUNI pentru frumusețea și sănătatea ta

Tratamentul este destul de complex și constă în aplicări locale de antiinflamatoare și antibiotice sau chiar intervenții chirurgicale. Din păcate însă, acesta nu implică vindecarea completă ci doar încetinirea evoluției bolii.
Cele mai eficiente măsuri pentru evitarea acestei afecțiuni sunt măsurile luate din timp, ce constau în păstrarea cu consecvență a unei igiene orale corespunzătoare. Pe de altă parte, există o serie de tratamente naturiste recomandate, care ajută la prevenirea și tratarea acestei afecțiuni:

1. Frunze de măselariță
O gargară făcută cu un decoct de frunze de măselariță este considerată ca fiind cel bun tratament pentru paradontoză. Acest lucru trebuie realizat în fiecare dimineață, timp de 7 zile și apoi reluat după 6 luni. Atenție, măselarița este o plantă periculoasă dacă este înghițită, așa că doar clătiți gura și aveți grijă să nu înghițiți. 

Citește mai departe pe ANTENA SATELOR

×