x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare 8 LEACURI NATURISTE și foarte EFICIENTE pentru PANCREATITĂ

8 LEACURI NATURISTE și foarte EFICIENTE pentru PANCREATITĂ

26 Oct 2015   •   09:19
8 LEACURI NATURISTE și foarte EFICIENTE pentru PANCREATITĂ

 Pancreasul este o glandă vitală, localizată în cavitatea abdominală, sub ficat, între stomac și coloana vertebrală. Rolul acestuia este de a produce sucuri digestive și enzime, care ajută la digestia grăsimilor și proteinelor, precum și insulina, o substanță extrem de importantă, care ajută la reglarea cantității de zahăr ( glucoza) din sânge.

Sucurile și enzimele produse de pancreas se amestecă cu alimentele în intestine. Enzimele digeră grăsimile, proteinele, carbohidrații, astfel încât acestea să poate fi absorbite de intestin. Sucurile pancreatice joacă un rol important în menținerea sănătății.
Când aceste funcții ale pancreasului nu mai pot atinge parametrii optimi, pot apărea consecinţe neplăcute, uneori grave, care periclitează starea de sănătate. Printre cauzele care pot produce acest dezechilibru se află mâncatul necontrolat sau consumul excesiv de alcool.

Acestea declanșează o afecțiune numită pancreatită, care duce la leziuni ireversibile ale pancreasului.

Pancreatita este inflamația pancreasului care apare după alte afecțiuni precum: boli hepatobiliare (hepatita epidemică, litiaza biliară, colecistita), ulcere gastro-duodenale, unele boli infecțioase (febra tifoidă), alcoolism sau după mese copioase încărcate cu grăsimi animale.4

Te-ar mai putea interesa si:
Mituri despre cancer în care nu trebuie să te mai încrezi
Cum prevenim alergiile
Remedii naturale pentru astenia de toamnă
Cele mai nocive alimente pentru corpul tău

În pancreatită, medicina naturistă recomandă următoarele tratamente:

1. Decoct din lichen de piatră, preparat cu o linguriţă herba la 250 ml apă, care se fierbe cinci minute; după răcire la 400C se adaugă un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu şi se beau trei căni pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele principale, având efecte foarte bune în stimularea secreţiilor pancreatice.

2. Infuzie din anason: 10 grame seminţe pisate la 250 ml apă clocotită; se infuzează acoperit 15-20 minute şi se bea o cană pe zi, fracţionată în trei reprize, înainte de mese.

3. ................................................................................................

Citește continuarea pe ANTENA SATELOR

×