x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare De ce este dăunătoare brânza topită organismului

De ce este dăunătoare brânza topită organismului

12 Iun 2016   •   16:26
De ce este dăunătoare brânza topită organismului

Obișnuiești să mănânci la micul-dejun brânză topită sau și mai rău îi faci copilului sandviciuri cu acest aliment? Atunci ar fi bine să citești acest articol pentru a afla cât de mult rău poate face organismului acest deliciu culinar, scrie clicksanatate.ro.

Specialiștii în nutriție spun despre brânză topită că este o adevărată otravă pentru organism. Pe cât este de gustoasă,pe atât este de nesănătoasă.
 
Cum se preparară
 
Brânza topită conține multe E-uri, apă și grăsime. Grăsimea este în proporție de 40% din întreg conținutul acestui produs. Ea se obține prin încălzirea uneia sau mai multor varietăți de brânzeturi. Se adaugă săruri de topire: polifosfați și citrați.  
 
Nu vi se pare nimic în neregulă până aici? Înseamnă că nu știți că sărurile de topire reprezintă E-urile din acest aliment. Iată câteva dintre acestea: difosfații de calciu (E 450), polifosfatul calcic (E 452), fosfații de sodiu (E 339), citrații potasici (E 332), citrații sodici (E 331) și citrații de calciu (E 333). Parcă nu vă mai încântă așa tare acest aliment. Nu-i așa?
 
Scade absorția calciului
 
Mai ales că, aceste E-uri nu sunt deloc sănătoase pentru organism. Din contră, ne fac mult rău. În primul rând, trebuie să știți despre acestea că scad drastic absorția calciului.

×
Subiecte în articol: brănză brânză topită lactate calciu e-uri