x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Tratamente naturiste. Efectul uimitor al consumului de lămâi congelate asupra sănătății

Tratamente naturiste. Efectul uimitor al consumului de lămâi congelate asupra sănătății

25 Ian 2016   •   09:47
Tratamente naturiste. Efectul uimitor al consumului de lămâi congelate asupra sănătății

Nu mai este un secret faptul că lămâia reprezintă unul dintre cele mai puternice și mai apreciate tratamente naturiste. Din vremuri străvechi și până în prezent, acest fruct-minune nu contenește să ne surprindă cu efectele lui benefice. Importanța lămâilor în întărirea sistemului imunitar, în purificarea sângelui și în lupta organismului împotriva bolilor este unanim recunoscută și general acceptată.

Efectele pozitive ale lămâiei asupra sănătății se datorează mai multor elemente nutritive din compoziția acesteia: vitamina C, vitamina B, fosfor, calciu, potasiu, retinol, acid ascorbic, tocoferol, niacina și piridoxina.

Lămâile sunt benefice în tratarea chisturilor şi a paraziţilor interni. De asemenea, reglează tensiunea arterială, ajută vindecarea depresiei, combate stresul şi tulburările nervoase. Efectele benefice ale acestor citrice au căpătat, în urma unor cercetări relativ recente, o importanţă majoră în raport cu prevenirea și tratarea cancerului. Proprietățile sale antioxidante și anticancerigene provin de la flavonoide, un complex de substanțe care protejează celulele organismului.

Te-ar putea interesa și
COMANDAMENTUL LUI CUZA. Află ce mesaj i-a transmis Cuza unui român de azi și cum duce el la îndeplinire dorința domnitorului
HOROSCOPUL PLANTELOR VINDECĂTOARE. BOALA și planta ei de LEAC, pentru fiecare ZODIE în parte

Dacă până acum, era recomandat consumul acestor citrice în stare proaspătă, accentuându-se asupra consumului sucului de lămâie, în prezent, oamenii de știință susţin că fructul trebuie folosit în întregime pentru proprietăţile sale ce ajută vindecarea. Potrivit studiilor, coaja lămâiei conţine de 5 până la 10 ori mai multe vitamine decât sucul în sine de la acelaşi fruct. Coaja ajută la eliminarea toxinelor din corp.

Mai mult decât atât, prin procesul de congelare al lămâilor, proprietățile regenerative pentru sănătate ale acestora se schimbă și se intensifică, contribuind în mod evident la eradicarea elementelor toxice din organism, susțin specialiștii. 

Află tot ce trebuie să știi despre efectul uluitor al CONSUMULUI DE LĂMÂI CONGELATE, pe Antena Satelor

×