x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Masajul care da jos kilogramele

Masajul care da jos kilogramele

12 Mai 2006   •   00:00

Greu sa gasim in zilele noastre pe cineva sa nu fie preocupat de silueta. Daca imaginea din oglinda va nemultumeste inseamna ca e timpul sa actionati. Medicina traditionala chineza ofera o metoda simpla, fara efecte secundare: reflexoterapia – un masaj care ne ajuta sa scapam de kilogramele nedorite.

Kilogramele in plus sunt consecinta unui comportament alimentar dezechilibrat. Reglarea nevoii de a ne hrani este facuta de hipotalamus (una dintre zonele creierului). Daca hipotalamusul functioneaza normal, nu avem probleme cu silueta. Insa orice tulburare a acestei zone provoaca cresterea poftei de mancare si, in consecinta, acumularea de tesut adipos. Prin reflexoterapie sunt stimulate acele puncte care ne ajuta sa tinem pofta de mancare sub control si sa ne supraveghem comportamentul alimentar.

Detoxifiere

Acest tip de masaj contribuie la reglarea metabolismului, ceea ce este foarte important in cazul celor care vor sa slabeasca. Sedintele de reflexoterapie stimuleaza circulatia sangvina si asigura o detoxifiere eficienta a organismului. Astfel se realizeaza transportul oxigenului si al substantelor nutritive catre tesuturi si eliminarea toxinelor. De foarte multe ori, kilogramele se acumuleaza pe fondul stresului prelungit. Este dovedit faptul ca persoanele stresate mananca mai mult. Cateva sedinte de reflexoterapie ne ajuta sa ne eliberam de stres si sa ne recapatam tonusul.

Totusi, reflexoterapia nu face minuni. De aceea, pentru a scadea in greutate, aceasta metoda trebuie asociata cu o dieta echilibrata, cu exercitii fizice in aer liber, cu respectarea programului de somn si chiar cu acupunctura. Aceasta din urma actioneaza dupa aceleasi principii ca si reflexoterapia, numai ca foloseste acele. "Organismul trebuie sa aiba o circulatie sangvina armonioasa in toate sectoarele sale. Acupunctura si reflexoterapia au rolul de a debloca energia si intervin de asemenea in procesul de detoxifiere, in retentia de lichide si in reglarea tulburarilor metabolice", arata dr. Gabriela Papazian-Urdareanu, medic primar cu competenta in acupunctura, fitoterapie si homeopatie, de la Centrul National de Acupunctura si Homeopatie.

REFLEXOTERAPIE Fiecarui organ intern ii corespunde un punct pe suprafata corpului – acesta este principiul de baza al reflexoterapiei. Cele mai multe puncte sunt situate la nivelul talpilor, al gambelor, palmelor si capului. In timpul sedintelor de reflexoterapie, aceste puncte sunt masate cateva minute, in sensul acelor de ceasornic sau invers, in functie de recomandarea specialistului. Se fac trei-patru sedinte pe saptamana.

×
Subiecte în articol: terapii complementare