x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare O plantă „de nota 10” tratează 10 grupe de boli. Află despre ce e vorba și cum te poate ajuta!

O plantă „de nota 10” tratează 10 grupe de boli. Află despre ce e vorba și cum te poate ajuta!

24 Sep 2015   •   15:37
O plantă „de nota 10” tratează 10 grupe de boli. Află despre ce e vorba și cum te poate ajuta!

Această plantă parfumată înrudită cu menta, este bine cunoscută în bucătăriile din întreaga lume drept condiment pentru carne, pentru diverse feluri de mâncare şi sosuri.
Planta conține substanțe importante, cum ar fi taninul, substanță ce îi conferă proprietăți antiseptice și antispasmodice, orientina şi vicenina, substanțe active care protejează celulele organismului de efectele negative ale radiațiilor ultraviolete, flavonoide și compuși volatili, care au efecte antiinflamatoare puternice.

Farmacologic, acesta este un bun sedativ, diuretic şi antiseptic.
Medicina tradiţională utilizează această plantă în ameliorarea şi tratarea multor afecţiuni:

1. Este un remediu în tratamentul afecţiunilor gastro-intestinale (gastrită cronică şi dureri de stomac).

2. Are efect de tonifiere asupra rinichilor. Dacă este prezentă o piatră la rinichi, se recomandă să se bea un amestec din sucul obţinut din frunzele plantei, amestecat cu miere, regulat, timp de 6 luni. După această perioadă, piatra (dacă este de mici dimensiuni) ar trebui să fie eliminată prin intermediul tractului urinar. 

Citește mai departe și află despre ce plantă miraculoasă este vorba și care sunt alte 8 grupe de boli ce pot fi tratate cu ajutorul ei - pe ANTENA SATELOR.

×