Această gustoasă brînză de burduf, Haarbach, este produsă de firma sibiană Asi Nature
Această gustoasă brînză de burduf, Haarbach, este produsă de firma sibiană Asi Nature. Laptele folosit la prepararea acestui produs provine de la oi crescute în sistem ecologic, pe păşuni nepoluate şi fără să fi fost tratate cu antibiotice şi alte chimicale.
BENEFICII. Brînzeturile sînt campioane în ceea ce priveşte conţinutul de calciu. 100 g brînză ne oferă aproximativ 720 mg calciu. De aceea, brînzeturile trebuie incluse mai ales în dieta femeilor însărcinate şi a celor aflate la menopauză. De un plus de calciu au nevoie şi adolescenţii. La ei, aportul zilnic trebuie să ajungă la 1.200 mg. Brînzeturile stau bine şi la capitolul vitamine. Vitaminele A, D, E, B2 şi B12 conţinute de acest produs întăresc imunitatea în sezonul rece. În acelaşi timp, vitaminele B12 şi D protejează sistemul osos alături de calciu. De asemenea, brînzeturile sînt o excelentă sursă de proteine. 50 g brînză conţin aproximativ 10 g proteine, la fel ca şi 50 g carne sau peşte.