x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Sucul de cartofi - remediul natural pentru numeroase boli

Sucul de cartofi - remediul natural pentru numeroase boli

26 Oct 2015   •   10:39
Sucul de cartofi - remediul natural pentru numeroase boli

Deși ideea de a consuma cartofi cruzi nu este tocmai populară, beneficiile acestora sunt cunoscute și apreciate de adepții medicinei tradiționale. Sucul de cartofi este un elixir prețios, beneficiile acestuia fiind promovate de călugării budiști.

Singurul amendament este că trebuie să fim atenți când alegem cartofii. Potrivit naturalmedicinehouse.com, doar tuberculii bine copți pot fi consumați, pentru că în coaja verde, dar și în cea a cartofilor încolțiți se găsește o substanță toxică, numită solanină.


Cartoful, remediu pentru boli grave

Sucul de cartofi este un remediu natural minunat pentru gastrită, una din bolile cel mai des întâlnite. Tot ce trebuie să faceți este să consumați o lingură de suc diluat în puțină apă, cu jumătate de oră înainte de masă.

În tratamentul ulcerului stomacal și duodenal, trebuie să consumați 50 ml de suc suc de cartofi pe stomacul gol, zilnic.

Sucul de cartofi este eficient în reducerea nivelului zahărului din sânge și poate combate bolile de plămâni.

Călugării budiști sunt de părere că 200 de ml de suc de cartofi consumat zilnic poate să vindece cancerul și alte afecțiuni mortale. În Japonia, oamenii de știință au făcut experimente pe șoareci și au stopat creșterea tumorilor cu ajutorul unei substanțe extrase din cartofi.

Recent, s-a demonstrat că sucul de cartofi întărește sistemul imunitar, combate migrenele și durerile menstruale. În plus, este recomandat în cazurile de oboseală cronică și extenuare. Coaja cartofului este un detoxifiant natural, sursă de numeroși nutrienți.

Cartoful este eficient și pentru îngrijirea pielii sensibile, lăsând pielea curată, strălucitoare, fără acnee sau puncte negre. Nu trebuie decât să dați prin răzătoare un cartof mic și să aplicați masca pe față. Vitamina C va hrăni pielea și va preveni procesul de îmbătrânire.


Cum se prepară sucul de cartofi:

Este foarte simplu să faceți suc de cartofi, chiar dacă nu aveți storcător de fructe și legume. În primul rând, spălați cartoful, tăiați părțile verzi și bucăți mai groase din coajă dacă cartofii sunt încolțiți. Dați prin răzătoare, puneți într-o strecurătoare, deasupra unui recipient astfel încât să se scurgă. Consumați sucul ca atare sau în amestec cu alte fructe și legume.  

×