x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 4 alimente care combat inflamația și vă ajută să slăbiți

4 alimente care combat inflamația și vă ajută să slăbiți

14 Apr 2016   •   18:55
4 alimente care combat inflamația și vă ajută să slăbiți
Sursa foto: Picasa

Medicii și specialiștii în nutriție sunt de părere că pentru a fi sănătoși și pentru a obține silueta mult visată trebuie să combatem inflamația din organism.

Potrivit healthyfoodhouse.com, cele mai delicioase alimente antiinflamatoare pe care ar trebui să începem să le consumăm chiar acum sunt:

 

Uleiul de cocos

Face minuni pentru sistemul imunitar, dar și pentru tractul digestiv. Grație faptului că este stabil la temperaturi ridicate, poate fi utilizat la gătit, fără a oxida, cum se întâmplă în cazul altor tipuri de uleiuri.

Acizii grași de lanț mediu din uleiul de cocos, în special acidul lauric, sunt procesați cu ușurință de organism, fiind folosiți ca o sursă de energie extraordinară. În plus, are proprietăți anti-microbiale, echilibrând flora intestinală.

 

Avocado

Fructele de avocado sunt o sursă extraordinară de grăsimi monosaturate. Aceste grăsimi combat inflamația din corp, protejează arterele și normalizează tensiunea arterială. Adăugați felii de avocado în salatele preferate pentru o senzație de sațietate pe termen lung.

 

Pește gras

Este important să consumați lipide sănătoase, iar peștele gras este una din cele mai delicioase surse de omega-3. Introducând somon, macrou sau păstrăv în meniu, combateți procesele inflamatorii, preveniți bolile de inimă și vă asigurați aportul de vitamina D.

 

Ciocolată amăruie

Ciocolata nu este considerată un aliment sănătos, dar ciocolata amăruie este, cu siguranță. Căutați variante cu peste 85% cacao. Ciocolata neagră nu conține lapte sau lapte praf, iar majoritatea producătorilor au eliminat și lecitina de soia din lista ingredientelor. În plus, are o cantitate de zahăr foarte scăzută. Nu poate fi consumată în cantități mari, pentru că are un gust puternic, prea amărui.

Ciocolata amăruie este bogată în antioxidanți, combătând astfel efectul radicalilor liberi.

×