x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 9 motive pentru a consuma sâmbure de avocado

9 motive pentru a consuma sâmbure de avocado

25 Oct 2015   •   17:23
9 motive pentru a consuma sâmbure de avocado

Probabil sună incredibil, dar cea mai sănătoasă parte dintr-un avocado este sâmburele pe care îl aruncăm la gunoi.

Sâmburii de avocado abundă în nutrienți esențiali și oferă numeroase beneficii pentru corpul uman. Aceștia conțin mai mulți antioxidanți decât fructul de avocado, dar și decât alte vegetale sau ceaiuri. În plus, este mai bogat în fibre solubile decât orice alt aliment.

Potrivit www.healthyfoodhouse.com, există nouă motive pentru care ar trebui să începem să consumăm sâmbure de avocado:

1. S-a descoperit că sâmburii de avocado reduc procesele inflamatorii din corp. Aceștia sunt eficienți în special în a reduce inflamarea la nivelul tractului gastrointestinal.
2. La primele simptome de gripă și răceală, asigurați-vă că aveți avocado în casă și consumați sâmburele acestuia pentru a vă întări sistemul imunitar.
3. Sâmburii de avocado conțin numeroși antioxidanți și reduc riscul de boli ale oaselor. În plus, reduc durerile articulare.
4. Sâmburii de avocado pot fi utilizați pentru a echilibra nivelul zahărului din sânge, ajutându-va să mențineți o greutate sănătoase. Aceștia asigură senzația de sațietate și astfel veți mânca mai puțin pe durata zilei.
5. Doar 30% din antioxidanții din avocado se află în pulpă. Restul de 70%, se găsesc în sâmbure, care conține un ulei hrănitor, eficient în tratarea și prevenirea bolilor de inimă.
6. Sâmburii de avocado pot fi folosiți pentru a opri diareea, dar și pentru a preveni constipația.
7. Sâmburii de avocado conțin flavonol, un antioxidant care previne creșterea tumorilor
8. Grație compușilor fenolici pe care îi conțin, sâmburii de avocado sunt benefici pentru persoanele care suferă de ulcer gastric.
9. Sâmburele de avocado îmbunătățește aspectul tenului, reducând ridurile și prevenind semnele îmbătrânirii. Acesta combate efectul radicalilor liberi și face ca pielea să arate tânără și fermă.


Cum încorporăm sâmburele de avocado în meniul zilnic?

Puneți sâmburele într-o pungă de plastic și spargeți cu un ciocan. După ce îndepărtați coaja, puneți bucățelele de sâmbure în blender și mixați până obțineți o pastă fină.

Folosiți pasta în salate sau în felurile de mâncare preferate.
 

×
Subiecte în articol: avocado avocado