x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Bărbaţii nu trec niciodată peste o despărţire

Bărbaţii nu trec niciodată peste o despărţire

05 Ian 2017   •   16:35
Bărbaţii nu trec niciodată peste o despărţire

Este un mit faptul că bărbaţii trec mai repede peste o despărţire sau nu?

Femeile suferă o lovitură emoţională puternică după o despărţire, dar bărbaţii suferă mai mult pe termen lung şi poate nu trec peste asta cu adevărat.

Un studiu din Statele Unite, publicat în anul 2000, a cercetat efectele divorţului în rândul a peste două mii de bărbaţi şi de femei. Paul Costa Junior şi cercetătorii din echipa lui au întrebat respondenţii lucruri despre personalitatea lor în jurul vârstei de 40 de ani şi au lut din nou legătura cu ei şase, sau nouă ani mai târziu.

S-a constatat că, în timp ce femeile arătau semne ale creşterii extroversiei după o separare, bărbaţii divorţaţi păreau că sunt mai instabili emoţionali, mai puţin raţionali, fapt datorat despărţirii demoralizatoare.

Un alt studiu aplicat 5 705 de participanţi din mai mult de 96 de ţări a justificat faptul că bărbaţii, în medie, resimt efectele unei despărţiri pentru o perioadă mai lungă de timp decât femeile.

Craig Morris, un cercetător al studiului din cadrul Universităţii Binghamton, a spus că „Cel mai probabil, bărbatul simte despărţirea mult mai puternic şi pentru o perioadă îndelungată de timp, cufundându-se în gândurile că trebuie să înceapă din nou lupta pentru a înlocui ce a pierdut, sau, mai rău, realizând că ceea ce a pierdut este de neînlocuit.”

În plus, aceştia iau despărţirea foarte personal şi ca o reflectare a caracterului lor, ceea ce duce la o durere şi mai mare, scrie Indy100.com

×
Subiecte în articol: despartire divort