x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Știi să gestionezi un conflict? Totul despre arta negocierii

Știi să gestionezi un conflict? Totul despre arta negocierii

23 Iun 2015   •   10:04
Știi să gestionezi un conflict? Totul despre arta negocierii

 Ne-am obişnuit să credem că în cazul unui conflict, există un singur câştigător. Însă nu toate conflictele se termină în acest fel. De cele mai multe ori, cu puţin efort, pot câştiga ambele părţi.

Ţi se întâmplă uneori să câştigi o dispută în defavoarea cuiva cunoscut sau drag şi să rămâi cu un „gust amar”? Să nu poţi să te bucuri de izbândă deoarece nu vrei să îl răneşti pe cel care a pierdut?

Atunci când ai un conflict cu cineva necunoscut sau cu care sunt slabe şanse să mai relaţionezi în viitor, probabil că îţi vine mai uşor să te foloseşti de toate „armele” de care dispui pentru a ieşi învingător, indiferent de ce va simţi celălalt. Însă, atunci când conflictul apare în relaţiile cu prietenii, rudele, partenerul de cuplu sau în relaţiile profesionale, ideal este să găsiţi o soluţie în aşa fel încât ambele părţi să aibă de câştigat.

Cea mai bună metodă de a obţine acest lucru este să negociezi eficient un conflict sau o discuţie în contradictoriu. Aceasta te ajută să rezolvi situaţiile în care interesele tale intră în conflict cu ale altei persoane.

Citește și Dieta cu hrişcă: slăbeşti 4 kg în 2 săptămâni

Prin „negociere” se pun în discuţie nevoile ambelor părţi şi se găseşte o soluţie de comun acord. Pentru ca discuţia să fie eficientă, este nevoie de o bună cooperare între cei implicaţi.

Ce trebuie să ştii

In cazul unui conflict sau discuţie în contradictoriu, înainte de a lua o hotărâre, clarifică-ţi următoarele aspecte:

Citește și Tot ce trebuie să știi despre DEOCHI! Cum se ia? Cum se vindecă? DESCÂNTECE!

Analizează atent atât punctele tale de vedere, cât şi ale celuilalt. Identifică ceea ce îţi doreşti. În acelaşi timp, întreabă ce-şi doreşte celălalt. Este important să faci acest lucru deoarece uneori se poate să vreţi două lucruri diferite, ceea ce ar putea rezolva conflictul mai uşor.

Gândiţi-vă la ce ar putea renunţa fiecare, simţindu-vă totuşi confortabil.

Citeste continuarea pe revistafelicia.ro.

Alte titluri din Jurnalul Național
Dieta cu căpșuni îmbunătățește respirația. Află ce alte beneficii aduc sănătății tale
PSORIAZISUL. Ce trebuie să știi? Cum te protejezi PE TIMPUL VERII?
5 alimente care te ajută să înveți mai ușor pentru examene




×