x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Tratamentul cu mere și miere pentru curățarea colonului

Tratamentul cu mere și miere pentru curățarea colonului

16 Mar 2016   •   20:10
Tratamentul cu mere și miere pentru curățarea colonului

Procedurile de curățare a colonului au fost utilizate încă din antichitate, de către vechii greci. La începutul secolului XXI au redevenit populare în Statele Unite și, ușor, ușor au fost adoptate de majoritatea țărilor occidentale.

În general, problemele legate de colon sunt cauzate de digestia deficitară și acumularea de mucus. Consecințele sunt extrem de neplăcute, iar cele mai comune simptome asociate toxicității sunt migrenele, oboseala, lipsa de energie și acumularea de kilograme.

Potrivit healthyfoodhouse.com, cele mai eficiente rețete pentru curățarea colonului sunt cele care presupun ingerarea de fructe și/sau legume bogate în fibre și vitamine care elimină toxinele.

Astfel, cel mai bun tratament pentru purificarea colonului conține mere, bogate în fibre solubile care oferă o senzație de sațietate pe termen lung, dar și în fibre insolubile, care combat constipația.

Alături de mere, în acest amestec va trebui să adăugați semințe de in, bogate în fibre, omega-3 și antioxidanți, și semințe de chia, esențiale pentru un tract digestiv sănătos.

În plus, rețeta vă va determina să mâncați mai puțin și, implicit, să scăpați de kilogramele în plus:

 

Ingrediente:

un măr

o lingură semințe de in măcinate

o lingură semințe de chia

o linguriță cu miere

o ceașcă cu apă

 

Metodă de preparare:

Amestecați toate ingredientele într-un blender, cu excepția semințelor de chia. Puneți piureul rezultat într-un recipient de sticlă și adăugați semințele de chia. Amestecați pentru 5 minute cu o lingură, până când semințele de chia încep să își mărească volumul.

 

Consumați acest amestec în fiecare dimineață înainte de a lua micul dejun.

×
Subiecte în articol: colon curatarea colonului detoxifiere mere mar