x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe PE BUNE? IISUS a avut UN FRATE!

PE BUNE? IISUS a avut UN FRATE!

12 Mar 2015   •   12:29
PE BUNE?  IISUS a avut UN FRATE!

A devenit o obisnuinta ca in preajma evenimentelor ce marcheaza anual religia crestina, sa fie date in populatie interpretari, descoperiri, toate acoperite de stratul senzationalului.

A venit randul unui teolog american sa aiba o revelatie de genul Dan Brown in legatura cu o mai veche speculatie, cea in care se afirma ca Iisus a avut un frate

"Iacov, fiul lui Iosif, fratele lui Iisus", desi discreditata la un an distanta dupa descoperirea sa, fiind considerata un fals din punct de vedere arheologic, aceasta inscriptie, de pe "Osuarul lui Iacov", a uimit si a continuat sa inflacareze dezbaterile teologice pe tema fratelui pe care l-ar fi avut Iisus.

Termenul "frate" a fost extrem de discutat, concluzia generala a fost aceea ca s-ar putea referi totusi la un grad de rudenie, acela de var.

Intr-un interviu acordat CNN, Ben Witherington, un expert american in interpretarea Noului Testament de la Seminarul Teologic din Kentucky, a abordat aceasta tema, spunand ca termenul ar trebui luat in intelesul sau literar direct.

"Noul Testament nu spune nimic despre faptul ca Fecioara Maria ar fi ramas perpetuu virgina, vorbeste doar ca ar fi fost fecioara in momentul conceperii lui Iisus, dar este perfect posibil ca dupa aceea sa mai fi avut si alti copii, si sa fi existat frati si surori ale lui Iisus", a spus Witherington.

In timp ce la nivel teologic discutia despre cat de literarar poate fi interpretat cuvantul "frate" poate continua, exista un element cert: reprezentativitatea lui Iacov in anii timpurii ai crestinismului.

Apostolul Pavel cel care a raspandit si a cristalizat esenta credinte crestine, il mentioneaza pe Iacov intr-o scrisoare adresata Galateenilor: "Dupa trei ani, atunci cand am vizitat din nou Ierusalimul, nu am vazut niciun alt apostol cu exceptia lui Iacov, fratele Domnului".

■ Mesajul SURPRINZATOR al unui homeless, adresat celui caruia ii sparsese masina!


×