Ingrediente:
600 g fasole albă uscată, un morcov, o rădăcină de pătrunjel, 2 cepe, 3 linguri bulion, 2 foi de dafin, boabe de piper, ulei, cimbru, sare
Mod de preparare:
Se alege fasolea şi se pune la înmuiat de seara, în apă rece, iar a doua zi se spală în câteva ape şi se pune la fiert cu apă călduţă. După primul şi al doilea clocot se schimbă apa, se pune din nou apă fierbinte şi se fierbe fasolea. Când e aproape gata, se adaugă sare, cimbru, foile de dafin, boabe de piper, ceapa, morocovul, pătrunjelul, toate tocate mărunt şi ulei. Se lasă la fiert până când e gata, fără ca bobul să se sfărâme, apoi se pune bulionul. Se serveşte după preferinţe.
Încearcă şi:
REŢETA ZILEI: Fasole verde cu carne tocată în stil chinezesc
Rețeta perfectă de tort cu ciocolată și frișcă
REŢETA ZILEI: Tochitură moldovenească
REŢETA ZILEI: Supă de legume cu ravioli
Iată cum AR TREBUI să fierbi pastele! Vei economisi foarte mult timp şi vor fi DELICIOASE
REŢETA ZILEI: Salată caldă de legume şi creveţi