x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Chirițoiu estimează că Asia va suferi o criză economică puternică. Care sunt șansele României

Chirițoiu estimează că Asia va suferi o criză economică puternică. Care sunt șansele României

01 Mai 2020   •   13:41
Chirițoiu estimează că Asia va suferi o criză economică puternică. Care sunt șansele României

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chirițoiu, a spus că Asia va suferi o criză economică puternică din cauza pandemiei de coronavirus. 

"Orice criză are şi lucruri rele, dar poate fi şi o oportunitate, şi cred că avem o şansă ca industria autohtonă să profite de pe urma acestei crize. Mă refer aici la produse strategice pentru combaterea pandemiei. E o preocupare acum să nu mai fim atât de dependenţi de importuri şi să stimulăm producţia internă, chiar dacă e posibil ca ea să fie mai scumpă la început.

Eu mă aştept să aibă loc acelaşi fenomen şi la nivel european. Să vedem mutarea unor fabrici din Asia spre Europa, pentru că realizăm cu toţii că  nu e sănătos ca mai toate măştile să vină din China, mănuşile din Indonezia, etc. Nu e sănătos să ai toate ouăle într-un coş. Nu cred că vor renunţa complet la cele din Asia, dar pot muta câteva. 

Eu cred că România poate fi o locaţie atractivă pentru aceste fabrici. Cred că trebuie să fie o prioritate pentru autorităţile noastre să atragem investiţiile care se vor muta din Asia spre Europa", a declarat Bogdan Chiriţoiu, la dcnews.ro

×