x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Consiliul Concurenței investighează două companii de telecomunicații pentru abuz de poziție dominantă

Consiliul Concurenței investighează două companii de telecomunicații pentru abuz de poziție dominantă

24 Dec 2021   •   12:20
Consiliul Concurenței investighează două companii de telecomunicații pentru abuz de poziție dominantă

Consiliul Concurenţei a anunțat vineri că a declanșat două investigații ce vizează un posibil comportament abuziv al companiilor Orange România și, respectiv, RCS&RDS.pe piața serviciului de emitere a avizului tehnic de amplasament.

„Autoritatea de concurenţă deţine indicii că, fără a avea o justificare economică, fiecare dintre cele două companii a impus unui tarif excesiv, cel puțin pentru o parte dintre consumatorii săi, pentru emiterea avizului necesar pentru autorizarea executării construcției”, se arată înt-un comunicat al Consiliului Concuenței.

Conform acestuia, Consiliul a efectuat inspecții inopinate la sediul companiilor, documentele ridicate aflându-se în analiza autorității de concurență, în cadrul procedurii specifice de investigație.

„Pentru a obține autorizație de executare a unor lucrări de construcții sunt necesare avize de la administratorii/furnizorii de rețele, numite avize de amplasament. Aceste avize, enumerate în certificatul de urbanism, sunt necesare pentru a se asigura că acea construcție propusă nu afectează în nici un fel rețelele deținute de aceștia”, a explicat Consiliul Concurenței.

Reprezentanții instituției amintesc faptul că, în primăvara acestui an, autoritatea de concurență a declanșat o investigație privind un posibil abuz de poziție dominantă al companiei Telecom.
Romania Communications pe piața serviciului de emitere a avizului tehnic de amplasament.

×
Subiecte în articol: consiliul concurenţei