x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Criză economică în Europa. Francezii și-au redus cheltuielile pentru alimente esențiale

Criză economică în Europa. Francezii și-au redus cheltuielile pentru alimente esențiale

de Redacția Jurnalul    |    29 Aug 2023   •   23:15
Criză economică în Europa. Francezii și-au redus cheltuielile pentru alimente esențiale
Sursa foto: Hepta

Francezii și-au redus achizițiile de alimente esențiale din cauza scumpirilor, avertizează directorul unei mari rețele de hipermarketuri, citat de Reuters.

Consumatorii din Franţa au redus masiv achiziţiile de alimente esenţiale, din cauza preţurilor ridicate, a avertizat marţi Alexandre Bompard, preşedintele director general al Carrefour, cerând autorităţilor să amâne legea care limitează mărimea promoţiilor pe care le pot oferi retailerii, transmite Reuters.

"Vedem o prăbuşire a cheltuielilor în Franţa. Când nu mai sunt accesibile alimentele esenţiale, când oamenii pleacă fără produsele esenţiale, trebuie să acţionăm", a spus Alexandre Bompard, președintele Carrefour.

Acesta cere autorităților să amâne legea care limitează mărimea promoțiilor pe care le pot oferi retailerii. 

Mai mulți șefi din acest domeniu se vor întâlni, miercuri, cu ministrul de Finanțe, Bruno Le Maire, pentru a discuta probleme legate de costul vieţii, și vor să ceară  "un moratoriu de un an pentru aplicarea legii Descrozailles", care limitează promoţiile la produse de îngrijire,  igienă şi înfrumuseţare.

Legea a fost adoptată în martie 2023 şi va intra în vigoare în martie 2024. Aceasta limitează la 34% mărimea promoţiilor la aceste produse. 

 

×
Subiecte în articol: retail franta Carrefour consum