x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Mantog, la DNA - Scandalul energetic, trimis la penal

Mantog, la DNA - Scandalul energetic, trimis la penal

de Vali Blanaru    |    15 Iun 2006   •   00:00
Mantog, la DNA - Scandalul energetic, trimis la penal

Ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, i-a solicitat din nou premierului Tariceanu inlocuirea din functie a secretarului de stat Ionel Mantog (foto) si va cere DNA sa se sesizeze in cazul centralelor Rovinari si Turceni. Ministrul Seres a mai cerut inlocuirea din functie a lui Mantog anul trecut.

SUSPICIUNI. Ionel Mantog este considerat drept unul dintre principalii vinovati pentru faptul ca neregulile de la Rovinari si Turceni s-au putut produce. Mantog este reprezentantul statului in Consiliile de Administratie ale complexurilor energetice Rovinari si Turceni, pozitie din care avea acces la informatii despre contractele incheiate de cele doua societati. Cele doua complexuri energetice au incheiat o serie de contracte prin care furnizau energie electrica unor societati care apoi o revindeau statului la preturi mult mai mari. Ionel Mantog, care cunostea aceste informatii, avea datoria de a-l informa pe ministru despre cele intamplate la Rovinari si Turceni.

ANCHETA. Seres a precizat ca va trimite DNA rezultatele anchetei desfasurate de Corpul de Control al ministerului asupra modului in care centralele de la Rovinari si Turceni au incheiat cu unele firme private contracte de livrare de energie electrica la preturi preferentiale.

DEMISIE. Aflat pe punctul de a-si pierde functiile, atat din minister, cat si din Consiliul de Administratie al complexurilor energetice Rovinari si Turceni, Mantog a trecut la contraatac. Ionel Mantog l-a acuzat ieri pe Seres ca este vinovat de "scandalul energiei furnizate de complexurilor Rovinari si Turceni", fiind principalul responsabil de tranzactionarea pe piata a electricitatii. Dupa conferinta de presa, Mantog a trimis permierului Tariceanu o scrisoare prin care il anunta ca demisioneaza din functia de secretar de stat, pentru ca imaginea PD sa nu fie asociata cu neregulile de la Rovinari si Turceni.

Mantog, membru al PD, a fost numit secretar de stat in cadrul MEC in urma unei intelegeri electorale facute de Partidul Democrat, cu liderul sindical al minerilor Marin Condescu. Inca de la momentul numirii in functie, asupra lui Mantog planau acuzatii in cazul afacerii "stramutatii de lux". (Vali Blanaru)

×