x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministrul elen de Finanţe: Grecia nu este conştientă de pericolele cu care se confruntă

Ministrul elen de Finanţe: Grecia nu este conştientă de pericolele cu care se confruntă

de Departamentul Online    |    31 Oct 2011   •   11:26
Ministrul elen de Finanţe: Grecia nu este conştientă de pericolele cu care se confruntă

Evangelos Venizelos vorbeste, intr-un editorial publicat astazi in cotidianul "Ta Nea", despre criza morala si existentiala care afecteaza Grecia la ora actuala.

"Tara se confrunta cu pericole de care, din nefericire, nu este constienta, deoarece o mare parte dintre reprezentantii scenei politice si dintre formatorii de opinie au decis sa adopte regula 'cartilor de joc ascunse'. Acest fenomen are drept consecinta modificarea si chiar inversarea totala a realitatii, iar - ca urmare - poporul ajunge sa reactioneze in mod gresit la probleme enuntate in mod eronat, ignorand chestiuni urgente care decurg din corelarea fortelor economice si politice dar si din evenimentele care se desfasoara la nivel european si international", spune ministrul grec de Finante, citat de Agerpres.

"Daca intr-adevar societatea greaca nu poate sa faca diferenta dintre confruntarile inregistrate intre partidele politice si respectul fata de valorile istoriei nationale si fata de afirmatiile reprezentantilor societatii civile elene, atunci nu cred ca se pot inregistra succese notabile la nivelul politicii economice", a mai afirmat ministrul elen de Finante.

Evangelos Venizelos a mai spus ca "nimeni nu are dreptul sa prezinte lucrurile intr-un mod mai frumos sau, dimpotriva, mai urat fata de cum sunt ele in viata de zi cu zi. Realitatea trebuie spusa pe de-a intregul si intr-un mod cat mai corect. Adevarul doare, insa reprezinta singura baza sigura pentru viitorul tarii si pentru recuperarea timpului si pozitiei pe scena internationala, elemente pe care le-am pierdut in ultima vreme".

×