x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie O noua cursa intre Amsterdam si Bucuresti

O noua cursa intre Amsterdam si Bucuresti

02 Noi 2004   •   00:00

ECONOMIC
De ieri, o noua cursa zilnica tur-retur optimizeaza timpul de legatura intre Amsterdam si Bucuresti.
KLM. Paul Gregorowitsch inaugureaza cea de-a treia cursa zilnica, tur-retur, Amsterdam - Bucuresti
Incepand cu 1 noiembrie, pe Aeroportul Henri Coanda a fost initiata inca o cursa zilnica Amsterdam - Bucuresti. Datorita orarului accesibil atat pentru segmentul business, cat si pentru calatoriile turistice, noul zbor optimizeaza timpul de legatura spre si dinspre Aeroportul Amsterdam - Schipol si Bucuresti - Henri Coanda. Aceasta este cea de-a treia cursa directa tur-retur operata zilnic de KLM Royal Dutch Airlines. Pe noua linie se vor folosi aeronave din seria B737-300, cu o capacitate de 127 de locuri, distribuite in doua clase.

INAUGURARE. Primul care a sosit ieri, pe Aeroportul Henri Coanda, cu noua cursa, este chiar Paul Gregorowitsch, vicepresedinte executiv - Comercial KLM Royal Dutch Airlines. Acesta a fost intampinat de catre Pieter Jan Wolthers, ambasadorul Olandei in Romania, impreuna cu Alexandru Dobrescu, director general KLM Romania, si cu partenerii de afaceri si de calatorii KLM Romania. "KLM multumeste autoritatilor din Romania, care au aprobat cresterea frecventei la trei curse zilnice intre Amsterdam si Bucuresti. Acest lucru nu numai ca va intari pozitia strategica in regiune a companiei KLM, dar va fi si benefic pentru economia si comertul Romaniei, imbunatatind accesul la Aeroportul Schipol din Amsterdam, o importanta poarta europeana spre o vasta retea globala", a mentionat Paul Gregorowitsch.

KLM a introdus aceasta a treia cursa spre Bucuresti datorita cresterii cererii privind o capacitate mai mare si legaturi mai bune in transportul aerian. In Romania, KLM Royal Dutch Airlines si-a reinceput zborurile in aprilie 1996, dupa o pauza de 27 de ani. Astazi, 80% dintre pasagerii transportati din Bucuresti tranziteaza Schiphol Amsterdam, spre mai mult de 400 de destinatii din intreaga lume. In acest sens, Paul Gregorowitsch a completat: "Romania este o tara cu potential ridicat, drept pentru care sunt sigur ca, pe viitor, trei zboruri nu vor fi de ajuns".

De mai bine de 85 ani, KLM Royal Dutch Airlines se implica in viata fiecarei comunitati in care activeaza. Un exemplu pentru Romania este "internatul pentru parinti" de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti; compania aeriana s-a implicat in acest proiect alaturi de Fundatia pentru Copii Ronald McDonald. Este vorba o cladire dotata cu toate facilitatile, construita pentru adapostirea parintilor care sunt nevoiti sa vina din provincie si sa-si interneze copiii la spital. Paul Gregorowitsch, vicepresedinte executiv - Comercial KLM Royal Dutch Airlines, a fost intampinat ieri la "internatul pentru parinti" de domnul Marian Alecu, director general al Fundatiei pentru Copii Ronald McDonald; cu aceasta ocazie, una dintre camerele internatului a preluat numele companiei de transport aerian, KLM. (Andreea Hirica)

×