x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Orange şi Vodafone vor contesta în justiţie amenzile aplicate de CC

Orange şi Vodafone vor contesta în justiţie amenzile aplicate de CC

15 Feb 2011   •   15:22

Orange România şi Vodafone România consideră neîntemeiate sancţiunile primite pentru abuz de poziţie dominantă şi vor contesta în justiţie decizia Consiliului Concurenţei prin care cei doi operatori de telefonie au primit amenzi în valoare totală de 63 milioane euro.

"Suntem profund surprinşi de această decizie, pe care o considerăm neîntemeiată având în vedere că se bazează pe o interpretare eronată a faptelor din dosarul cauzei. Astfel, sancţiunea aplicată este nejustificată şi Orange România va contesta această decizie în instanţă. Investigaţia priveşte termenii şi condiţiile agreate între operatorii telecom pentru terminarea apelurilor internaţionale în România. Dorim să subliniem că obiectul investigaţiei nu se referă la relaţia dintre Orange România şi clienţii de telefonie mobilă din România", se arată într-un comunicat al Orange România.

Reprezentanţii operatorului afirmă că Orange România şi-a desfăşurat dintotdeauna activitatea pe piaţă în deplină conformitate cu legislaţia în vigoare şi cu regulile de concurenţă.

Şi Vodafone România va contesta decizia Consiliului Concurenţei, oficialii operatorului arătându-se "surprinşi şi dezamăgiţi" de decizia instituţiei.

"Suntem surprinşi şi dezamăgiţi de decizia anunţată de Consiliul Concurenţei în investigaţia privind abuzul de poziţie dominantă faţă de operatorul Netmaster Communications. Vodafone România consideră că nu a intreprins nicio acţiune care să împiedice accesul Netmaster Communications la reţeaua sa, în vederea derulării traficului de apeluri internaţionale, punct de vedere exprimat şi pe parcursul investigaţiei. Vodafone România va contesta decizia Consiliului Concurenţei în justiţie", se precizează într-un comunicat al Vodafone România.

Potrivit oficialilor operatorului, în perioada supusă investigaţiei, Netmaster Communications a derulat trafic internaţional de voce printr-un acord de interconectare încheiat anterior cu Vodafone România. "Absenţa unui contract specific pentru traficul internaţional de voce se datorează refuzului Netmaster de a accepta aceleaşi condiţii contractuale oferite şi celorlalţi operatori, Netmaster solicitând la momentul respectiv un tratament preferenţial", au spus oficialii companiei.

×