x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Petrolul cade sub 80 de dolari din cauza revenirii temerilor legate de COVID în Europa

Petrolul cade sub 80 de dolari din cauza revenirii temerilor legate de COVID în Europa

19 Noi 2021   •   19:30
Petrolul cade sub 80 de dolari din cauza revenirii temerilor legate de COVID în Europa

Prețul petrolului a scăzut vineri sub 80 de dolari pe baril, în condițiile în care o nouă creștere a cazurilor de COVID-19 în Europa amenință să încetinească redresarea economică, scrie Reuters.

Investitorii au luat în calcul și o posibilă eliberare a rezervelor de țiței de către marile economii pentru a calma prețurile, scrie Reuters.

Petrolul Brent a scăzut cu 1,90 dolari, sau 2,34%, la 79,34 dolari pe baril. Acesta scăzuse anterior la 78,15 dolari, cel mai scăzut nivel de la începutul lunii octombrie, după ce a crescut până la 82,24 dolari, extinzând volatilitatea observată joi.

Țițeiul american West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în decembrie a scăzut cu 1,97 dolari, sau 2,5%, la 77,04 dolari pe baril.

Atât Brent cât și WTI suntpe cale să încheie a patra săptămână de scăderi.

Austria a devenit prima țară din Europa de Vest care a reintrodus în această toamnă un blocaj complet, pentru a face față unui nou val de infecții cu COVID-19, care amenință să încetinească redresarea economică din ultimele luni.

Germania, cea mai mare economie a Europei, a avertizat că ar putea fi nevoită, de asemenea, să treacă la un blocaj complet.

Petrolul Brent a crescut cu aproape 60% în acest an, pe măsură ce economiile își revin după pandemie, iar Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații săi, cunoscuți sub numele de OPEC+, au crescut lent producția.

Guvernele unora dintre cele mai mari economii ale lumii analizau posibilitatea de a elibera petrol din rezervele lor strategice de petrol, la solicitarea Statelor Unite, pentru o acțiune coordonată de calmare a prețurilor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: petrol