x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum a instalat un fermier primul automat de cartofi din România

Cum a instalat un fermier primul automat de cartofi din România

de Redacția Jurnalul    |    08 Feb 2024   •   15:45
Cum a instalat un fermier primul automat de cartofi din România
Sursa foto: Transilvania Business

Un fermier din Bihor a instalat primul automat de cartofi din țară.

Ideea i-a venit ca urmare a schimbării obiceiurilor consumatorilor care preferă să cumpere cartofi în cantități mici, în detrimentul sacilor depozitați în cămară ori pe balcon. 

Automatul are 36 de compartimente și funcționează similar cu easyboxurile. Cumpărătorulselectează produsul, plătește cu cardul sau cash și primește cartofii imediat, potrivit TransilvaniaBusiness.

Investiția s-a ridicat la 15.000 de euro și include automatul, o căsuță din lemn și amenajarea unei parcări. Fermierul Jaroslav Zetocha spune că ideea i-a venit după o vizită în Austria, unde a văzut un sistem asemănător.

„Acum avem de la ei alune coapte, alune în ciocolată sau caramel – ceva dulce pentru clienții noștri. Iar din sezonul de vară dorim să vindem zmeura și afine proaspete. Cu siguranță, pasul următor o să fie un automat mai aproape de clienții de la oraș”, spune acesta.

Fermierul vrea să achiziționeze mai multe automate, inclusiv cu sistem de răcire, pentru a vinde și alte produse, precum alune, zmeură și afine.

„Până nu demult, când erai plecat de acasă, puneai mătura în ușă să știe toți care vin că nu ești acasă, și nici nu trebuie să încui ușa. Dar cum nu există pădure fără uscături, ne-am asigurat în privința vandalizării automatului. Paradoxul este ca 90% din tranzacții se fac cu cardul, iar de la cei foarte puțini care plătesc cash, peste noapte nu rămân niciodată bani în automat. Căsuța este supravegheată video, iar automatul are un sistem complex de închidere și monitorizare. Automatul este situat lângă casa unde stăm, așa că are asigurată și firmă de pază nonstop”, precizează Jaroslav Zetocha, notează oradesibiu.com.

×
Subiecte în articol: fermier bihor automat cartofi