x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Producătorii din industrie GRAV afectați de scumpirea energiei. Un mare producător își reduce activitatea

Producătorii din industrie GRAV afectați de scumpirea energiei. Un mare producător își reduce activitatea

28 Dec 2021   •   09:46
Producătorii din industrie GRAV afectați de scumpirea energiei. Un mare producător își reduce activitatea

Compania Alro va reduce producția de aluminiu primar în 2022 din cauza scumpirii energiei, arată un comunicat trimis către BVB.

Totodată, vor fi implementate măsuri tehnologice care să permită o repornire rapidă şi eficientă a producției când situația de pe piața energiei va fi mai favorabilă.

"Societatea anunţă investitorii şi publicul interesat că, în contextul situaţiei excepţionale de pe pieţele de energie şi gaze, Consiliul de Administraţie a adoptat, în şedinţa din 27 decembrie 2021, programul de producţie pe anul 2022. Programul de producţie se bazează pe câteva principii economice solide, precum prezervarea lichidităţii, îndeplinirea tuturor obligaţiilor asumate de către companie, inclusiv plata la timp a salariilor, a impozitelor şi taxelor şi a serviciului datoriei pentru creditele angajate, precum şi adoptarea unui model de business care ţinteşte pe de-o parte să reducă dependenţa de energia electrică, iar pe de altă parte să menţină pe cât posibil portofoliul de produse, cu excepţia celor neprofitabile sau cu marja de profit foarte mică", se arată în document.

Prin urmare, va scădea producția de aluminiu primar de la cinci hale de electroliză la două hale.

Va însă crește portofoliul de produse procesate, iar cele de produse primare se va reduce. 

Vor fi implementate măsuri de reducere a costurilor şi de eficientizare a activităţii, iar cantităţile de metal primar care nu vor mai fi produse, fiind compensate parţial cu metal reciclat sau cu metal primar cumpărat de la terţi.
"Societatea apreciază că o parte din furnizorii şi din clienţii săi vor fi afectaţi de măsurile propuse, astfel încât şi-a propus să angajeze cu aceştia discuţii constructive în vederea diminuării impactului şi asigurării condiţiilor de repornire a capacităţilor", precizează compania.

Deocamdată nu vor fi concedieri de personal dar măsurile vor include șomajul tehnic. 

 

×
Subiecte în articol: alro scumpiri energie