x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ROMATSA, acuzată de subminarea economiei

ROMATSA, acuzată de subminarea economiei

de Cristian Anton    |    29 Mai 2017   •   11:00
ROMATSA, acuzată de subminarea economiei
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Angajaţii ROMATSA, care vor intra în grevă din cauza salariilor pe care ei le consideră prea mici, câştigă mult mai bine şi decât controlorii de trafic de pe aeroportul Heathrow, cel mai aglomerat din Europa.

 

Asociația Construim România consideră greva generală a controlorilor de trafic ai ROMATSA drept un act deliberat de sabotare a aviaţiei comerciale din România şi a economiei naţionale.

Un controlor de trafic din Heathrow, cel mai aglomerat aeroport din UE, de patru ori mai mare decât “Henri Coandă”, are un venit mediu de 4.500 de euro pe lună. Un angajat ROMATSA de la Otopeni are şi 7.000 de euro pe lună.

“Veniturile lunare ale controlorilor de trafic din Uniunea Europeană sunt mai mici și chiar semnificativ mai mici decât cele ale controlorilor de trafic de la ROMATSA, în condițiile în care volumul de lucru per controlor de trafic aerian este net superior în țările occidentale față de România, datorită traficului aerian domestic și de tranzit mult superior celui din țara noastră”, susţine ONG-ul.

Explicaţie foto

Greva controlorilor de trafic ROMATSA va paraliza traficul aerian din România

 

×
Subiecte în articol: romatsa