x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Tichete-cadou pentru 2008

Tichete-cadou pentru 2008

de Elena Stan    |    24 Dec 2007   •   00:00
Tichete-cadou pentru 2008
Sursa foto: LUCIAN ALECU/

Milioanele de tichete introduse pe piaţă cu ocazia Sărbătorilor de iarnă vor determina tranzacţii in valoare de circa 320 de milioane de euro.



Milioanele de tichete introduse pe piaţă cu ocazia Sărbătorilor de iarnă vor determina tranzacţii in valoare de circa 320 de milioane de euro.

Perioada Sărbătorilor constituie un vărf de vănzări pentru tichetele-cadou, deoarece angajatorii sau patronii dăruiesc salariaţilor sau partenerilor de afaceri "o mică atenţie". Anul acesta, cel puţin 3,7 milioane de angajaţi vor primi atăt tichete-cadou, căt şi tichete-restaurant. Asta inseamnă că fiecare persoană va primi tichete in valoare de cel puţin 300 de lei. Astfel, cei 3,7 milioane de angajaţi vor primi in total tichete in valoare de 317 milioane de euro.


SEZON. Interesul faţă de un tip de tichete este influenţat in unele cazuri de sezonalitate, iar in altele, de varietatea pachetului de beneficii extrasalariale ce se acordă lunar. "Tichetele de cadou Cadou Pass sunt utilizate in special cu ocazia Crăciunului, Paştelui, zilei de 8 Martie sau celei de 1 Iunie. Tichetele de cadou Smart Pass sunt folosite ca instrument de recompensare in campanii de promovare, studii de piaţă, concursuri, protocol etc., iar cererea variază in funcţie de amploarea proiectelor de promovare pe care companiile le derulează", a explicat Adina Popa, Marketing & Development Director Sodexho Romănia. "Accor Services deserveşte peste 35.000 de companii in Romănia, companii care achiziţionează diversele tipuri de tichete existente, in vederea acordării lor ca beneficii pentru peste 1.500.000 de salariaţi", a spus Cristina Hlinschi, reprezentant Accor Services. "In comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului 2006, vedem o triplare a numărului de companii care achiziţionează tichete-cadou ca prime de Sărbători către salariaţi. In total estimăm că peste 15.000 de companii au achiziţionat tichete-cadou in această perioadă", spune Hlinschi.


AVANTAJE. Tichetele-cadou sunt deductibile fiscal şi scutite de taxe şi impozite social-salariale şi social-patronale in limita sumei de 150 lei de persoană, conform Legii 193/2006 şi Codului Fiscal. Atăt angajatorii, căt şi salariaţii au avantaje importante cu ajutorul tichetelor-cadou. Pentru angajatori, acordarea unei prime de Sărbători este mult mai eficientă din punct de vedere financiar, deoarece costurile sunt cu aproape 50% mai mici faţă de varianta acordării unei măriri salariale echivalente. Salariaţii pot cumpăra orice produs cu Ticket Cadou dintr-o reţea de 25.000 de magazine de toate tipurile.


Valoare

Tichetele pentru cadouri au o valoare nominală stabilită prin lege şi pot fi de 10, 20, 30, 40 sau 50 de lei. Suma totală ce se poate acorda angajaţilor este stabilită prin Codul Fiscal la plafonul de 150 de lei per beneficiar. "Valoarea se stabileşte in funcţie de preferinţele şi nevoile fiecărei companii care le achiziţionează. Tichetele pot fi livrate in diverse variante de finisare: tichete individuale sau carnete cu mai multe tichete, ceea ce facilitează distribuirea către beneficiari, adăugănd şi un plus de eleganţă", a spus Cristina Hlinschi. Specialiştii in domeniu estimează că anul viitor se va menţine trendul ascendent inregistrat in ultimii ani, iar piaţa va creşte cu 5%-10% anual.


×
Subiecte în articol: economic tichete