x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Veniturile angajaților vor crește de la 1 august 2023. Ce măsură va lua guvernul

Veniturile angajaților vor crește de la 1 august 2023. Ce măsură va lua guvernul

de Redacția Jurnalul    |    26 Iul 2023   •   11:15
Veniturile angajaților vor crește de la 1 august 2023. Ce măsură va lua guvernul
Sursa foto: Antena 3 CNN

Angajații vor primi mai mulți bani începând de luna viitoare.

Valoarea tichetelor de masă va crește la 35 de lei de la 1 august 2023, iar de la începutul anului viitor va fi de 40 de lei, potrivit unui proiect de OUG aflat în dezbatere pe site-ul Ministerului Muncii. Acesta trebuie adoptat până la sfârșitul lunii iulie, potrivit avocatnet.ro.

Prin urmare, valoarea unui tichet de masă va crește de la 30 la 35 de lei de la 1 august, și la 40 de lei de la 1 ianuarie 2024. 

„Valoarea tichetelor de masă din ultimele două semestre nu a înregistrat nicio creștere, deși prețul alimentelor și al utilităților au crescut semnificativ, astfel încât, în prezent, valoarea unui tichet de masă, care este de 30 de lei, este mică pentru a asigura o masă decentă pe parcursul unei zile de lucru.

Crescând valoarea nominală a tichetelor de masă la nivelul corespunzător, statul are posibilitatea de a implementa o facilitate fiscală care asigură o mai bună colectare a taxelor și impozitelor, diminuându-se, astfel, economia subterană, iar creșterea valorii nominale se va reflecta în mod direct în puterea de cumpărare a angajaților și, în consecință, în veniturile bugetului de stat, deoarece acest venit este supus impozitării”, se arată în nota de fundamentare a proiectului. 

Proiectul de OUG trebuie adoptat de guvern și publicat în Monitorul Oficial. 

 

×
Subiecte în articol: angajati tichete de masa