x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Modificări IMPORTANTE la tichetele de masă și voucherele de vacanță

Modificări IMPORTANTE la tichetele de masă și voucherele de vacanță

08 Iun 2022   •   14:29
Modificări IMPORTANTE la tichetele de masă și voucherele de vacanță

Tichetul de masă va avea valoarea maximă de 30 de lei începând de la 1 iulie 2022. Totodată, voucherele de vacanță vor putea fi folosite și pentru plata taberelor școlare de către bugetari. Măsurile fac parte din programul Sprijin pentru România.

Valoarea tichetului de masă este în prezent de 20,17 lei iar voucherele de vacanță pot fi utilizate doar pentru cheltuielile de călătorie și divertisment. 

Noua sumă a tichetului de masă este valabilă până în luna martie 2023 însă angajatorii nu sunt obligați să le acorde, putând distribui salariaților și tichete cu valori mai mici. Însă cei care vor acorda în luna iulie tichete de masă la cuantumul actual, pot suplini diferența. 

În privința voucherelor de vacanță, acestea pot fi folosite pentru plata taberelor școlare naționale sau tematice de pe teritoriul României. De această facilitate beneficiază însă doar angajații din sectorul bugetar. Măsura pentru salariații din sectorul privat a fost amânată până la 1 ianuarie 2027. 

Voucherele de vacanță de acordă doar pe card din acest an și până la sfârșitul anului 2026. Cuantumul acestora este de 1.450 lei. 

Totodată, sindicatele pot acorda tichete cadou membrilor care nu sunt angajații organizațiilor.

 

×
Subiecte în articol: tichete de masa Vouchere de vacanță