x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Simpatizanţi musulmani au incendiat redacţia săptămânanului de satiră francez Charlie

Simpatizanţi musulmani au incendiat redacţia săptămânanului de satiră francez Charlie

de Departamentul Online    |    02 Noi 2011   •   09:06
Simpatizanţi musulmani au incendiat redacţia săptămânanului de satiră francez Charlie

Redactia saptamananului de satira francez Charlie a fost incendiata cu un coctail Molotov, in cursul noptii de marti spre miercuri, dupa ce marti, redactia anuntase ca, pentru urmatorul numar, schimba titulatura publicatiei in Sharia, iar redactorul sef va fi Profetul Muhammad (Mahomed).

'Toate echipamentele noastre sunt distruse, topite. Evident, nu vom mai putea publica in aceste conditii. Dar vom face tot ce e posibil si vom publica saptamana viitoare. Nu ne dam batuti', a declarat redactorul sef al publicatiei, caricaturistul Charb, citat de The Telegraph.

Si site-ul publicatiei a fost 'spart' de hackeri, care au postat urmatorul mesaj in engleza si turca: 'Continuati sa va bateti joc de Atotputernicul Profet al Islamului, cu caricaturi dezgustatoare si degradante, folosindu-va de scuza libertatii de exprimare. Fiti blestemati!'.

Charb s-a plans ca oamenii reactioneaza fara a citi macar publicatia, fara a-i cunoaste continutul.

Anuntul privitor la schimbarea numelui si conducerii publicatiei a fost facut dupa victoria islamistilor in Tunisia (tara fosta colonie franceza), Charb sustinand ca el si colegii sai nu incearca sa fie 'provocatori in mod special'.

'Charlie Hebdo i-a cerut lui Muhammad sa fie redactorul sau sef special, pentru numarul urmator. Profetul a asteptat o a doua invitatie si ii multumim pentru asta' se arata intr-un comunicat al publicatiei, citat de BBCnews.

Pe coperta Sharia Hebdo va aparea chiar Profetul Muhammad, spunand: '100 de lovituri de bici, daca nu vei muri de ras'. Editorialul se va numi 'Halal Aperitif', semnat tot de Profet. Publicatia va include un supliment dedicat femeilor, intitulat 'Madam Sharia'.

Charlie nu este la prima isprava de acest gen. In anul 2007 a fost achitat de acuzatia de insulta la adresa musulmanilor, dupa ce a republicat caricatura Profetului Muhammad aparuta intr-un ziar din Danemarca.

Charlie Hebdo este faimos pentru sustinerea catolicismului.

×