x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica - Shakira revine

Muzica - Shakira revine

13 Mai 2005   •   00:00

Febra revenirilor spectaculoase parca a cuprins industria muzicala internationala. Dupa o luna, perioada dedicata familiei, Shakira a revenit pe piata cu un nou album si un nou single.

  • de CRISTIANA STAMATESCU
  • TOP MUZICAL
  • SEMN BUN. Familista Shakira, din nou sub lumina reflectoarelor
    Tot mai multe trupe si artisti anunta reformari ale unor foste glorii muzicale. Inclusiv Ringo Starr isi propune sa revina cu o trupa, dupa ce de la destramarea The Beatles a cantat doar solo. Despre o revenire nu tocmai spectaculoasa, in sensul in care era asteptata de ceva vreme, am sa va vorbesc si eu astazi. Protagonista: Shakira. De la megasuccesul de box office "Laundry Service" din 2002, Shakira a intrat intr-un con de umbra. Explicatia se gaseste pe coperta celui mai recent album al sau, "Fijacion oral volumen 1". In poza de coperta, Shakira apare cu un copil in brate, mesajul fiind clar: "Mi-am dedicat timpul vietii de familie". Totusi succesul mondial (si casa producatoare) nu putea sa o lase pe Shakira sa plece asa usor din lumina reflectoarelor. Asa ca iata un nou album si un prim single. Colaborarea cu celebrul Alejandro Sanz pentru piesa "La tortura" este o garantie a succesului pe piata latino-americana. Faptul ca piesa intra si in Romanian Top 100 Singles Chart este un semn bun pentru priza pe care noul album Shakira o va avea si la publicul european. Voce impresionanta si influente flamenco. Shakira si Alejandro Sanz. "La Tortura" in mod sigur NU este o tortura.

    AGITATIE LA SUBSOLUL CLASAMENTULUI. Clasamentul muzical national al Romaniei saluta revenirea in atentia fanilor de pretutindeni a veteranului Stevie Wonder. Calm si relaxat, sprijinit strategic de cativa producatori din noua generatie, Stevie intra in clasamente cu "So what the fuss". Adica, ce atata agitatie, ca doar nu plecasem nicaieri? Adusi tot de vantul revenirilor, iata-i intrand in clasament pe Backstreet Boys cu al lor "Incomplete". Au declarat ca nu se vor grabi cu albumul, pentru ca vor sa faca ceva de calitate. Aviz trupelor din Romania care lanseaza albume pe banda rulanta.

    La varful clasamentului, situatia nu este atat de agitata precum in sectorul noilor intrari. Din contra, toate piesele de pe primele patru pozitii stationeaza. Performante notabile inregistreaza Akcent, cu "Dragoste de inchiriat", care intra in Top 10, dar si Morandi, cu "Love me", care mai urca o pozitie dupa 29 de saptamani de top. Ar cam fi cazul ca acest single sa isi inceapa coborarea si sa faca loc noului posibil hit semnat Morandi "Beijo oh la la".

    Voltaj ramane in continuare pe prima pozitie pentru a doua saptamana consecutiv, iar posibili candidati la titlu ar fi Despina Vandi, in urcare dupa opt saptamani de top, dar si Usher, care, chiar daca are o saptamana de top in plus fata de Despina, urca la fel de vertiginos. O lupta pentru suprematie ce trebuie urmarita!

    ×
    Subiecte în articol: cultura shakira