x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Balkanik 5: două scene, mii de spectatori

Balkanik 5: două scene, mii de spectatori

de Maria Coman    |    17 Aug 2015   •   17:49
Balkanik 5: două scene, mii de spectatori

Festivalul Balkanik va avea loc la jumătatea lunii septembrie, în Grădina Uranus, ocazie cu care Ivo Papasov, cel mai bun clarinetist din lume, cântă pentru prima dată în România.

Succesul celei de-a patra ediţii, care a adunat peste 10.000 de spectatori, face ca anul acesta numărul scenelor Festivalului Balkanik să ajungă la două. Cea de-a doua locaţie va fi The Ark, unde spectatorii vor avea parte de afterparty-uri explozive până în zori, de un mix de stiluri extins și de proiecţii de filme și numeroase expoziţii de pictură și fotografie.

Seria premierelor din 2015 este deschisă de Kalyi Jag („Foc negru” în limba romani), un grup fondat în Ungaria de către romi vlahi originari din Satu Mare.

Balkanik Festival 5 îi prezintă, pentru prima dată în România, pe Kocani Orkestar (Macedonia), unii dintre exponenţii cu tradiţie ai stilului Balkan brass band, răspândit în ţările din fosta Iugoslavie și descendenţi direcţi ai muzicii cândva interpretate de către fanfarele militare turceşti. Cântecul lor cunoscut, „Siki, siki baba”, apare pe coloana sonoră a filmului Borat.
 

×