x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica VIDEO - De ce ultimul hit al lui Robbie Williams i-a iritat pe ruși

VIDEO - De ce ultimul hit al lui Robbie Williams i-a iritat pe ruși

07 Oct 2016   •   13:29
VIDEO - De ce ultimul hit al lui Robbie Williams i-a iritat pe ruși

Robbie Williams i-a înfuriat pe ruşi cu noua sa piesă ''Party like a Russian'' (Petrece ca un rus). Atât de rău, încât s-ar putea ca artistul britanic să nu-şi mai petreacă vacanţele în Rusia şi chiar să rişte ''să pună cruce'' definitiv viitoarelor sale concerte în această ţară, comentează Direct Matin.

Clipul, dezvăluit recent pe internet, îl arată pe cântăreţul britanic care îşi asumă, pentru filmare, rolul unui perfect oligarh rus, compilând atributele caracteristice. Îmbrăcat ''la patru ace'', falsul magnat apare la un festin şi petrecând într-un conac luxos, în mijlocul unor balerine ultrasexy.

Parodierea semnificaţiei petrecerilor comunităţii ruse, luând ca referinţă excesele miliardarilor bogaţi ai ţării, se pare că a jignit un mare segment al clasei de mijloc.

Versurile piesei ridică, de asemenea, unele rezerve. Ele chiar i-au ofensat pe susţinătorii lui Vladimir Putin. Cu toate că se apără, nimeni nu se îndoieşte că Robbie Williams s-a angajat în acest cântec într-o satiră voalată la adresa preşedintelui în exerciţiu.

În faţa criticilor suscitate, artistul a tras de timp, aşteptând să se liniştească spiritele.

"O parte dintre britanici ar vrea să credem că suntem cei mai buni la petrecere... dar nimic nu se compară cu o sărbătoare rusească", a justificat el.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Robbie Williams party like a russian