x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Michael Jackson Idolul a plecat dintre noi

Idolul a plecat dintre noi

de Anca Aldea    |    28 Iun 2009   •   00:00
Idolul a plecat dintre noi
Sursa foto: Andrei Pungovschi/AFP PHOTO/MEDIAFAX

Michael Jackson a lăsat în urmă o lume care plânge. Oameni din toate colţurile Pământului s-au adunat, la aflarea tristei veşti, în pieţe publice, în locuri care odinioară au găzduit concerte ale megastarului, în faţa ambasadelor americane din mai multe ţări.

Aproximativ 200 de persoane s-au adunat în faţa reprezentanţei diplomatice a Statelor Unite la Bucureşti pentru a-i aduce un ultim omagiu starului, fanii lui Michael Jackson depunând flori, coroane, scrisori, fotografii şi jucării de pluş. Responsabilii ambasadei au amenajat, lângă sediul lor, un spaţiu special pentru ca fanii megastarului să depună daruri.

Locul era înconjurat vineri seară de forţele de ordine. Oamenii intrau pe rând, tăcuţi, cu capetele plecate şi lacrimi în ochi. Îşi aşteptau rândul ca şi când urmau să îi spună un ultim „Noapte bună" geniului muzicii pop. Unii erau îmbrăcaţi în doliu. Membri ai Fan Clubului din Bucureşti, alţii purtau haine strâmte, unele semănând cu cele de scenă ale lui Michael Jackson. Atmosfera era apăsătoare. De ici, de colo, se auzeau melodiile cunoscute ale artistului, cântece care au făcut istorie.

CEL MAI MARE ARTIST DIN LUME.
„Este o pierdere atât de tragică şi o zi îngrozitoare. Incomparabilul Michael Jackson a avut un impact asupra industriei muzicale mai mare decât oricare alt artist din istoria muzicii. A fost extraordinar, magic. A fost tot ceea ce cu toţii încercăm să fim. Va rămâne pentru totdeauna «Regele Pop-ului».

Toţi cei care l-au văzut vreodată şi i-au ascultat mu­zica, suntem cu toţii onoraţi că am trăit în această generaţie, pentru că am putut să cunoaştem magia lui Michael Jackson. Te iubesc, Michael!". Mărturia îi aparţine cântăreţei americane Whitney Houston, citată e Accesshollywood.com.

„Michael a fost un prieten drag şi un profesionist desăvârşit. Colaborarea mea cu el a fost cea mai captivantă experienţă din viaţa mea, care m-a inspirat ca nici o alta. Ne va lipsi foarte mult. Sunt teribil de tristă. El a fost cel mai mare artist din lume, iar lumea îi va duce dorul. Inima mea este alături de fa­­milia şi de fanii lui", a spus, la rândul ei, Beyonce.

Sir Paul McCartney, care a colaborat cu fostul „Rege al muzicii pop" la piesele „Say Say Say" şi „The Girl is Mine", lansate la începutul anilor 1980, s-a declarat „întristat şi şocat" de moartea lui Michael.


Amintiri fericite
„Am avut privilegiul să petrec ceva timp şi să lucrez alături de Michael. Era un băr­bat-copil cu un talent imens şi cu un temperament liniştit. Muzica lui va rămâne pentru totdeauna în memoria oamenilor, iar amintirile mele despre momentele pe­trecute cu el vor fi întotdeauna fe­ri­ci­te", a declarat fostul solist al trupei Beatles, Sir Paul McCartney, la o zi după dispariţia de pe scena vieţii a Regelui pop-ului.

„Mi-e sufletul împietrit de tristeţe din cauza teribilei dispariţii a bunului şi adevăratului meu prieten. Mă alătur familiei şi fanilor", a spus actriţa Brooke Shields, prietenă apropiată a starului.


Cântece după moarte
Michael Jackson a compus mai multe cântece care vor fi lansate după moartea lui, artistul dorind să lase celor trei copii o avere cât mai generoasă, informa, în urmă cu o lună, presa britanică. Ian Halperin, biograful neoficial al superstarului american, vorbeşte de un număr surprinzător de mare de astfel de cântece. În ultima vreme, Michael îşi ocupa timpul cu înregistrările într-un studio. În urmă cu câteva săptămâni, el le spunea unor fani din Beverly Hills că „am o mulţime de piese noi". Pregătea atât un turneu mondial, cât şi o serie de concerte unice.

 

Tristeţe, confuzie, dragoste
Mai mulţi prieteni ai megastarului au fost alături de familia Jackson de la aflarea tristei veşti. Acasă, la reşedinţa din Bel Air (Los Angeles), coroane de flori au fost depuse de admiratorii cântăreţului. Fosta sa soţie, Lisa Marie Presley, fiica legendarului Elvis Presley, care a fost căsătorită cu Michael la mijlocul anilor 1990, a declarat: „Sunt foarte tristă şi confuză din cauza emoţiilor care mă copleşesc. Sunt îngrijorată pentru copiii săi, despre care ştiu că însemnau totul pentru el şi pentru familia sa. E o pierdere atât de mare şi cu implicaţii atât de profunde, încât nu am cuvinte să o descriu".

×
Subiecte în articol: michael michael jackson