x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cerşetoria, pe timp de criză, o sursă suplimentară de venituri

Cerşetoria, pe timp de criză, o sursă suplimentară de venituri

11 Aug 2009   •   00:00

Publicaţia britanică Daily Mail relatează că cerşetoria a devenit un fenomen răspândit chiar şi în rândul oamenilor cu slujbă stabilă şi locuinţă, care, potrivit poliţiei, îşi rotunjesc veniturile cu banii obţinuţi de la trecătorii cărora le inspiră milă.



"Imaginea unei persoane îmbrăcate în haine zdrenţuite cerşind la un colţ de stradă este suficientă pentru a scoate bani de la mulţi trecători bine intenţionaţi. Însă, aşa cum s-a întâmplat noaptea trecută, unii cerşetori sunt oameni care ziua merg la slujbă, la birou şi care au locuinţe proprii, însă care îşi adaugă două-trei sute de lire sterline pe noapte la salariu din donaţiile primite pe stradă", scrie Daily Mail.

Cerşetorii sunt, spun poliţiştii, oameni care se întorc acasă de la slujbe şi care se îmbracă în zdrenţe şi-şi petrec serile cerşind mărunţiş în apropierea bancomatelor sau a magazinelor.

Una dintre persoanele prinse la cerşit, care lucrează opt ore pe zi într-un birou, le-a spus poliţiştilor că plănuia să folosească banii primiţi pe stradă pentru a-şi dota bucătăria din apartament.

Poliţiştii avertizează asupra numărului în creştere al oamenilor care devin cerşetori profesionişti pentru a trece mai uşor peste recesiune câştigând sute de lire, bani neimpozitaţi, în fiecare seară.

Poliţiştii din Leicester au lansat o ofensivă împotriva cerşetorilor după ce au descoperit că niciunul din cei 20 de cerşetori pe care-i păsuiseră cu o noapte înainte nu este om al străzii.

Sergentul Adrian Underwood a afirmat chiar că unii cerşetori pot ajunge să câştige până la 200 de lire într-o seară de vineri sau sâmbătă. Dacă ating această performanţă de două ori pe săptămână, într-un an venitului lor normal li se adaugă alte 1.000 de lire sterline.

În aceste condiţii, conştienţi că cerşetoria devine motiv de îngrijorare pentru cei ce trăiesc, muncesc şi fac cumpărături în oraş, poliţiştii din Leicestershire au anunţat că aplică regula "la a treia abatere s-a terminat": asta înseamnă că, la momentul la care sunt prinşi pentru prima oară, li se iau datele şi sunt avertizaţi, a doua oară primesc un al doilea avertisment şi, dacă nu se opresc, a treia oară când sunt prinşi cerşind sunt arestaţi şi trimişi în judecată.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea