x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Lista invitaţilor la căsătoria prinţului Albert de Monaco

Lista invitaţilor la căsătoria prinţului Albert de Monaco

de Marina Constantinoiu    |    29 Iun 2011   •   13:53

Printul Albert II-lea de Monaco si Charlene Wittstock urmeaza sa-si spuna 'da' vineri, in pofida zvonurilor care au aparut in ultimele zile. Ei au decis insa sa nu aiba o lista cu cadouri de nunta, scrie site-ul lesquotidiennes.com.
Cei doi le-au cerut invitatilor sa faca donatii unor asociatii de binefacere. Iata un punct comun cu alta nunta celebra, cea a printului William cu Kate Middleton. Mirii britanici au avut aceeasi dorinta, iar donatiile au totalizat 1,12 milioane de euro.
Cadouri vor fi destule si in Monaco. Un grup de magazine din principatul monegasc pregateste deja cadourile pentru cuplul princiar, reprezentative pentru arta lor. Casele Hermes si Piaget vor face acelasi lucru. Primaria din Monaco va oferi o opera de arta din partea tuturor locuitorilor principatului.

Lista invita]ilor la nunta lui Albert al II-lea de Monaco [i Charlene Wittstock reflect`, \n acela[i timp, locul pe care familia Grimaldi \l ocup` printre familiile regale europene, precum [i gustul viitorilor so]i pentru sport, mod` sau mediu, comenteaz` France Presse.

Pficial, au fost invita]i 'to]i [efii de stat din ]`rile \n care alte]ea sa serenissim` prin]ul Albert al II-lea s-a deplasat \n vizit` oficial` de la instalarea sa, \n 2005, precum [i [efi de stat din ]`ri care au leg`tur` cu familia sa (Statele Unite, Irlanda [i Africa de Sud)'.

Concret, dac` pe list` o vom g`si pe pre[edinta Republicii Irlanda, Mary McAleese, Barack Obama, pre[edintele Statelor Unite, va lipsi, la fel [i pre[edintele sud-african Jacob Zuma, a[teptat la Malabo, pentru a participa la sumitul Uniunii Africane.

Din Europa, presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, presedintele Germaniei, Christian Wulff, au confirmat prezenta la evenimentul din principatul monegasc. La nunta vor veni si presedintele libanez Michel Sleimane, precum si presedintele Estoniei.
Va fi si o mare aglomeratie de capete incoronate: au fost invitati regii Belgiei si Suediei, mostenitorii tronurilor din Danemarca, Olanda si Spania, dar si contele si contesa de Wessex, care vor reprezenta Anglia, familia de Savoia si emirul Qatarului.
Din lumea afacerilor vor veni Bernard Arnault, proprietarul grupului de produse de lux LVMH, aeronautul elvetian Bertrand Piccard, nasul, alaturi de printul Albert, al avionului Solar Impulse, propulsat prin energie solara, lucru care evoca faptul ca suveranul monegasc acorda o mare importanta mediului si expeditiilor stiintifice.
Tinand seama ca viitorii soti sunt mari sportivi si ca principatul gazduieste competitii de amploare - Marele Premiu de Formula I, Masters 1000 de tenis -, la nunta au fost invitati presedintele Comitetului Olimpic International (CIO), al carui membru este Albert al II-lea, Jacques Rogge, si presedintele Federatiei Internationale Auto (FIA), Jean Todt.
De la eveniment nu vor lipsi Karl Lagerfeld, designerul-vedeta al firmei Chanel, fostul model britanic Naomi Campbell si creatoarea de moda Ines de la Fressange.

×