x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Visul Shakirei

Visul Shakirei

de Raluca Grintescu    |    14 Apr 2006   •   00:00
Visul Shakirei
MUZICA
Artista spune ca a visat ideea clipului si intalnirea cu Wyclef

Soldurile Shakirei nu spun minciuni si nici ea - cel putin cand vine vorba de "nasterea" unui hit. "Acesta este adevarul, asa ca ascultati-ma", spune ea. "Nu vreau sa ma luati drept o ezoterica sau metafiziciana convinsa pentru ca nu sunt superstitioasa, dar l-am visat pe Wyclef intr-o noapte, inainte sa ne intalnim", a marturisit focoasa columbiana. Incredibil, insa adevarat. La randul sau, artistul Wyclef Jean a visat-o pe Shakira - cel putin, o colaborare cu ea. Acesta si-a sunat imediat managerul sa-si puna capul la contributie pentru o colaborare cu Shakira, iar managerul cantaretei a transmis mai departe mesajul menajerei. Cand Shakira s-a trezit din somn, i-a povestit visul menajerei sale, iar aceasta si-a adus aminte subit de mesajul cu pricina. "A fost un semn de Sus. Asa ca am luat un avion spre Miami ca sa-l cunosc pe Wyclef. Asa a inceput totul. A fost un accident fericit sau poate doar un joc al destinului", a povestit Shakira. In studio, Shakira si Wyclef au combinat armonios elementele culturii haitiene si columbiene. Rezultatul? "Hips", un cocktail contagios.

MISCAREA SEDUCE. Numele piesei, "Hips Don’t Lie" are o istorie mantrica. Colegii de trupa ai Shakirei au nevoie sa-i priveasca soldurile ca sa-si dea seama cum sa lucreze si sa finalizeze o piesa, asa ca Shakira trebuie sa se miste (nu ca i-ar displacea!). "Soldurile nu mint. Daca nu se misca, treaba nu merge. Daca sunt in miscare, toata lumea e multumita", spune ea. Shakira a luat gluma din contextul ei privat si a transpus-o intr-o melodie care vorbeste despre "magia seductiei prin dans". Piesa "Hips Don’t Lie" este una din cele doua piese bonus de pe albumul "Oral Fixation 2". Putin cate putin, lumea incepe sa inteleaga ca cele doua albume cu acelasi nume sunt complet diferite. Ca artista pop trebuie sa experimentez orice la orice ora, iar lumea este plina de lucruri fantastice. Nu ma consider un artist latino sau columbian. Sunt doar un artist. Pasaportul meu este intamplator columbian si sunt mandra de asta, dar nu tine numai de latura geografica. Combin lucruri, culturi, si le fac sa mearga" precizeaza artista.

NEWS
HEAVY METAL. Alice Cooper, Slayer, Slipknot, Rob Zombie sunt doar cateva dintre marile nume ale muzicii rock care vor aparea intr-un documentar despre radacinile curentului heavy-metal. Tony Iommi de la Black Sabbath, Lemmy de la Motorhead si Vince Neil (Motley Crue) vor aparea si ei in noul documentar, ce se va intitula "Metal: A Head Banger’s Journey". Filmul nu se va opri doar la prezentarea marilor nume ale muzicii heavy-metal, ci va investiga si felul in care sexualitatea, religia si violenta sunt asociate cu muzica.

NO 1. I-au trebuit trei decenii pentru ca albumul sau sa intre in topul Billboard 200. Noul album al lui Prince, "3121", a ajuns pe locul 1 in topurile Billboard 200 si Top R&B/Hip Hop cu 183.000 de exemplare vandute. Ultimul material discografic care a reusit sa intre in topuri a fost soundtrack-ul filmului Batman, in 1989. Printre alte surprize, BET.com va acorda unui fan Prince ocazia de a castiga o excursie in Los Angeles si o vizita in casa artistului.

STEA. Solistele Destiny’s Child s-au renunit recent pentru a primi o stea pe Walk of Fame. Insotite de parinti, frati si prieteni, Beyonce Knowles, Kelly Rowland si Michelle Williams au primit cu mare bucurie aceasta onoare. "Am inceput sa cantam pe la 9 ani, iar acum iata-ne vedete la Hollywood. Este incredibil!", a marturisit Beyonce. (Raluca Grintescu)

×
Subiecte în articol: shakira