x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech FREAK, breşă de securitate DEZASTRUOASĂ! Milioane de utilizatori Apple şi Android, vulnerabili în faţa hackerilor

FREAK, breşă de securitate DEZASTRUOASĂ! Milioane de utilizatori Apple şi Android, vulnerabili în faţa hackerilor

04 Mar 2015   •   09:24
FREAK, breşă de securitate DEZASTRUOASĂ! Milioane de utilizatori Apple şi Android, vulnerabili în faţa hackerilor

Timp de mai bine de zece ani, milioane de utilizatori Apple şi Android au fost vulnerabili atacurilor infractorilor cibernetici din cauza unei politici a Guvernului SUA care a interzis companiilor să exporte sisteme de criptare puternice, solicitându-le în schimb să creeze produse "pentru export" care să fie furnizate consumatorilor din afara SUA, scrie mashable.com. Breşa de securitate, denumită FREAK (Factoring Attack on RSA-EXPORT Keys), a fost descoperită de cercetătorii în domeniul securității în software-ul creat de companii precum Apple și Google.

Criptarea "pentru export" a fost sesizată când cercetătorii în domeniul securității au descoperit că pot forța navigatoarele web să folosească criptarea pe 512 biți pe care apoi să o spargă. La fel, hackerii pot folosi această tactică de spargere a criptării slabe pentru a fura parole și alte informații personale ale utilizatorilor.

The Washington Post scrie că vulnerabilitatea FREAK este un bun exemplu de problemă care poate apărea în momentul în care instituțiile guvernamentale se implică în crearea sistemelor de securitate ale dispozitivelor.

Cercetătorii care au descoperit vulnerabilitatea au notificat administratorii site-urilor guvernamentale și cele mai importante companii producătoare de software pentru a corecta erorile înainte să se audă de ele în spațiul public.

Citeşte şi:

Apple Watch, şase milioane de exemplare, trei versiuni. Quanta Computer va fi principalul subcontractor


Un puşti a inventat, din plictiseală, CEA MAI POPULARĂ APLICAŢIE DIN LUME! Ce i-au propus Facebook, Google şi Apple (VIDEO)


CES 2015 - Las Vegas, capitala minunilor tehnologiei


CEL MAI VIZIONAT VIDEOCLIP pe YouTube are peste 116 milioane de vizualizări! TOP 10 clipuri virale în 2014


Deputaţii ruşi, sfătuiţi să nu folosească iPhone-uri şi iPad-uri pentru a nu fi interceptaţi de serviciile secrete străine


Rușii, devastați. Apple a majorat cu 25% prețul pentru iPhone-uri


Un nou soft de tip malware atacă dispozitivele Apple


×