x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă China lansează prima misiune în spațiu cu echipaj uman după 5 ani

China lansează prima misiune în spațiu cu echipaj uman după 5 ani

14 Iun 2021   •   16:37
China lansează prima misiune în spațiu cu echipaj uman după 5 ani
Sursa foto: Hepta

Nava spațială Shenzhou-12 va fi lansată din deșertul Gobi cu ajutorul unei rachete din gama Long March, în această săptămână. Aceasta va avea la bord trei astronauți care vor petrece trei luni într-un modul orbital, scrie Reuters.

Numită "Nava divină" aceasta realizează a treia din 11 misiuni spațiale care vor asambla stația spațială chineză până în 2022. Patru vor fi misiuni cu echipaj uman, care vor trimite în spaţiu circa 12 astronauţi chinezi.

NASA nu are voie să aibă legături cu astronauții chinezi, astfel că aceștia nu pot ajunge pe Staţia Spaţială Internaţionale (ISS).

Autoritățile de la Beijing vor să ajungă o putere spațială importantă până în 2030.

Echipajul navei Shenzhou-12 va locui la bordul modulului orbital Tianhe, "Armonia cerurilor", un cilindru de 16,6 metri şi cu un diametru de 4,2 metri. Trei bărbaţi din prima şi a doua promoţie de astronauţi ai Chinei vor participa la noua misiune. Aceștia ar putea fi Nie Haisheng, 56 de ani, și ar putea deveni cel mai vârstnic astronaut chinez trimis în spaţiu, Deng Qingming, de 55 de ani, şi Ye Guangfu, de 40 de ani.

Cea mai vârstnică peresoană ajunsă în spaţiu a fost John Glenn, la 77 de ani, în 1998, după ce a fost primul american care a zburat pe orbita Pământului în 1962.
 

×
Subiecte în articol: China shenzhou