x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă FILDEŞ (VII)

FILDEŞ (VII)

de Delia Zahareanu    |    28 Feb 2008   •   00:00

În vreme ce Lorikane vorbea, oferindu-i toate detaliile pe care dorea să le audă, Marea Călăuză dădea mental dispoziţii către Palatul celor Treizeci de Lumi.

...continuare din numărul trecut...

 

În vreme ce Lorikane vorbea, oferindu-i toate detaliile pe care dorea să le audă, Marea Călăuză dădea mental dispoziţii către Palatul celor Treizeci de Lumi. Lorikane fusese trimis pe Hydra pentru a descoperi Cheia pierdută. I se spusese că trebuie să recupereze prin orice mijloace obiectul fără de care plecarea Navei ar fi fost imposibilă. “De ce i s-a spus lui Lorikane că s-ar afla aici cheia? De ce a fost trimis pe Hydra, de fapt?”, se gândea Marea Călăuză, în vreme ce-i soseau informaţiile pe fluxul conştient secretizat despre starea Navei. Experţii detectaseră modificări sensibile în comportamentul ei. Cheia se afla în Palatul celor Treizeci de Lumi. De ce fusese Lorikane trimis aici? Pe faţa Marii Călăuze apăru o grimasă de groază. Într-o fracţiune de secundă înţelese. Lorikane fusese doar o capcană. O momeală pentru a-l atrage pe el aici. Se ridică de pe fotoliu şi ieşi furtunos din sală. Trebuia să se întoarcă urgent la Palatul celor Treizeci de Lumi. Nava îşi modifica starea de conştiinţă. Asta nu putea să însemne decât un lucru. Planul său era aproape compromis. Fusese atras pe Hydra doar pentru a nu putea supraveghea introducerea cheii în Navă.  Lorikane îşi privea disperat copiii pe ecranul mare de pe perete. La un moment dat, imaginea dispăru. Lorikane căzu într-un somn adânc, prăbuşit în propriul sânge, pe dalele reci de piatră. Copiii săi erau pentru moment salvaţi. Însă el devenise nefolositor. Gândul la propria sa inutilitate fu ultimul fragment dureros care îi lumină mintea înainte de a-şi pierde cunoştinţa.

Transferă-mi ultimele memorii ale lui Rutti”

“Transfer complet. Ultimele memorii ale lui Rutti sunt salavate în cortexul principal.”

“Rulează memoria #345.889.304RSH.”

“Lorikane e sacrificat. Mi-e teamă că Marea Călăuză va şti că e o capcană. Măcar de-ar pleca pe Hydra. Asta e tot ce-mi doresc. Dacă rămâne aici nu voi avea nici o şansă să pot influenţa în vreun fel cursul evenimentelor. Harrei va prelua toate informaţiile de care are nevoie şi e singura cale prin care memoriile mele să poată fi îmbinate cu conţinutul Cheii pentru ca Nava să poată ajunge la destinaţia cea mai potrivită. Însă nu pot fi sigur de nimic. Androginii au propriul lor mod de a înţelege lumea şi au clar o agendă separată de noi. Rezervele din sângele meu au înlocuit deja pe cele prelevate Sharrei, în timpul ceremoniei. Singurul lucru pe care trebuie să-l facă Nava este să primească la timp memoriile mele. Atunci totul va fi salvat.”

“Rulează memoria #345.830.993RSH”

“Eu: Şi când crezi că vei putea transfera Navei memoriile mele? Harrei: O, Mărite, nu te grăbi. În clipa în care voi avea toate memoriile tale, vei fi lipsit de tine, te vei pierde în noul corp, vei uita de viaţa de dinainte, vei rămâne ascuns pe vecie de tine, nu te vei mai putea întoarce niciodată în vechea ta formă şi nici un generator de corpuri de pe lumea asta nu va putea să-ţi ofere sălaş. Ofranda ta trebuie plătită cu preţul deplinei uitări de sine. Nu vei mai fi niciodată Rutti. Vei uita că ai fost Rutti. Transformarea va fi deplină, vei deveni Sharra, însă nu vei avea amintirile ei. Eu: Dar tu ai memoriile Sharrei… Harrei: Memoriile Sharrei nu s-au transferat decât într-o mică parte. Moartea ei, în corpul tău, la ceremonie, a împiedicat transferul lor complet. Oricum, nu am suficiente amintiri pentru a-ţi personaliza pe deplin prezenţa în corpul ei. Va trebui să te descurci cum vei putea, Mărite. Îmi pare rău… Eu: Nu asta este important acum. Important este ca memoriile mele să ajungă la Navă. Harrei: O, Mărite, noi nu vrem nici binele, nici răul, noi vom proceda aşa cum este necesar. Iar memoriile tale sunt necesare. Ca atare, vor ajunge acolo unde trebuie, la timpul potrivit.”

“Iniţiez secvenţa de comparaţie a informaţiilor. Construirea profilului viitorului Monarh în curs de desfăşurare. Harrei, prezenţa ta nu mai este necesară. Te rog să părăseşti interiorul meu.”

Harrei reveni la starea sa normală de agregare. În timp ce păşea pe puntea care se deschisese din Navă spre exterior, Androginul se plecă în semn de respect şi părăsi hala imensă, luminată din plafon. După ce uşile s-au închis în urma sa, Nava trimise semnalul către consolele de monitorizare. Se comporta ca şi cum este gata de decolare. Experţii priviră înmărmuriţi cum pe ecrane se desfăşurau secvenţele procesate ca şi când Cheia fusese deja introdusă în ţesutul Navei.

Pe fluxul conştient secretizat al Marii Călăuze apăru următorul mesaj: “Nava a decolat în perfectă stare de funcţionare, fără să fi introdus nimeni Cheia”. Un rictus de furie apăru pe faţa înaltului demnitar. Planul său de a produce o nouă destinaţie pentru Monarh eşuase.

 

...Va urma...

×
Subiecte în articol: fotoliul cu sf lorikane memoriile