x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ochelarii Google Glass te identifică după haine

Ochelarii Google Glass te identifică după haine

de Alexandru Radescu    |    10 Mar 2013   •   16:50
Ochelarii Google Glass te identifică după haine

Ochelarii high-tech dezvoltaţi de Google continuă să atragă tot mai mulţi de dezvoltatori software. Cea mai proaspătă aplicaţie dedicată, sistemul InSight, permite identificarea unei persoane, într-o mulţime, după hainele purtate şi/sau accesorii. Pentru că sistemele de identificare facială dau adeseori greş (inclusiv la o “scanare” din profil), s-a constatat că o amprentă vestimentară, fashion este aproape imposibil de ratat.

Amprenta este construită mai întâi prin intermediul unei aplicaţii de smartphone. Persoana vizată este fotografiată şi toate cadrele contribuie la formarea unui fişier (“spatiogram”), care reţine distribuţia culorilor, a texturilor, a modelului (dungi orizontale, verticale etc) de la haine. Toate aceste informaţii vor fi apoi transferate către purtătorul ochelarilor inteligenţi Google Glass, combinaţia de detalii contribuind la uşoara identificare a persoanei vizate, într-o aglomeraţie (concerte, evenimente sportive, aeroport). Potrivit newscientist.com, la testul final efectuat la Universitatea Duke (co-dezvoltator al InSight, alături de Google) au fost utilizaţi 15 voluntari, identificarea corectă fiind în procent de 93%.

O pereche de ochelari Google Glass costă în prezent 1500 de dolari, dar versiunea curentă este adresată mai mult dezvoltatorilor software. Mini-camera video montată filmează la rezoluţie 720p iar autonomia bateriei este de 6 ore. Intenţia Google este de a ajunge cu preţul la nivelul unui smartphone, până la sfşrşitul lui 2013.

×
Subiecte în articol: google google glass