x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget OPRIŢI CYBORGII! Atacuri împotriva purtătorilor de GOOGLE GLASS

OPRIŢI CYBORGII! Atacuri împotriva purtătorilor de GOOGLE GLASS

20 Apr 2014   •   20:49
OPRIŢI CYBORGII! Atacuri împotriva purtătorilor de GOOGLE GLASS
Sursa foto: wikipedia.org

Se înmulţesc atacurile împotriva celor care poartă Google Glass - scrie cotidianul Le Figaro, citând site-uri americane. Cei care se opun celebrului gadget spun că viaţa lor privată este pusă în pericol. 

Scoşi pe piaţă pentru o vânzare-fulger în statele Unite, marţea trecută, ochelarii Google au generat atât speranţa unui beneficiu comercial consistent pentru firma Mountain View, cât şi tensiuni în rândul celor care se tem de acest aparat foarte invaziv. S-au înregistrat numeroase atacuri împotriva celor care au ieşit în locuri publice cu ochelarii Google pe nas. Printre aceştia s-a numărat şi un tânăr ziarist care, mergând pe o stradă din San Francisco, a auzit o femeie de lângă el ţipând "Ochelari!". Imediat, aceasta i-a smuls gadgetul de 1.500 de dolari, a fugit cu el şi i l-a călcat în picioare.

Jurnaliştii de la Le Figaro scriu despre un grup britanic intitulat "Opriţi cyborgii", care pledează pentru o opoziţie paşnică dar hotărâtă. Ei vor ca din ce în ce mai multe locuri să se declare zone libere de supraveghere, în care folosirea Google Glass şi a altor dispozitive de înregistrare să fie interzise, pentru ca viaţa privată să fie protejată. Problema cu ochelarii Google este că sunt echipaţi cu o cameră foto/video care poate fi declanşată discret, chiar printr-un simplu clipit. Fiind conectaţi la Internet, ei pot difuza imediat înregistrările, fără ca persoanele vizate să ştie ce li s-a întâmplat. 

Pentru a preveni asemenea incidente, Google a publicat în februarie un cod de conduită al purtătorilor de ochelari multimedia, sfatul principal fiind de a îi respecta pe cei din jur, de a le cere voie atunci când intenţionează să-i fotografieze sau filmeze şi de a nu folosi aparatul în locurile în care utilizarea telefoanelor mobile este interzisă.

×
Subiecte în articol: google glass