x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Interviuri Marius Tucă despre Mişcarea de Rezistenţă

Marius Tucă despre Mişcarea de Rezistenţă

20 Oct 2010   •   00:00
Marius Tucă despre Mişcarea de Rezistenţă
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul Naţional

Seria de discuţii ale cititorilor jurnalul.ro cu personalităţile care au aderat la Mişcarea de Rezistenţă a fost deschisă de Marius Tuca. Dezbaterea online a explicat conceptul Mişcării de Rezistenţă şi modalitatea prin care aceasta se va implica în reformarea societăţii româneşti. Luni, 17 mai, de la ora 11:00, Bogdan Naumovici, directorul de creaţie al agenţiei de publicitare 23, va discuta cu cititorii pe jurnalul.ro



Marius Tucă
despre Mişcarea de Rezistenţă!


propunere de Ciprian
nu este o intrebare, este o propunere: ca aceasta miscare de rezistenta sa aiba si o forma vizibila sau mai activa.ma refer la o modalitate de a face ceva concret.un exemplu ar fi ,poate,tricouri ,banere,un act de cultura concret ,palpabil...
un "brain storming" ar fi indicat.un protest inteligent dar activ. cu tot respectul ...trebuie sa facem ceva dincolo de apatia unor discutii interminabile.
Marius Tuca: Sigur că da, lucrăm deja la un program al Mişcării de Rezistenţă şi nu mai departe de această vară, la Vama Veche, vor avea loc manifestări sub toate formele. Puţină răbdare şi veţi afla calendarul Mişcării de Rezistenţă cu tot ceea ce va cuprinde el. Bineînţeles că vor apărea tricouri, şepci, geci şi toate materialele de propagadă petru Mişcarea de rezistenţă.


de rauwoitorul
va simtiti complice ca promotor al acestei idei normale de rezistenta la omul pe care il produc in contrast cu ideile dumneavoastra cei din Antena 1 si Antena 3?
Marius Tuca: Răspund doar pentru ceea ce fac eu,  pentru ceea ce reprezintă Jurnalul Naţional şi pentru ceea ce înseamnă Mişcarea de Rezistenţă, răuvoitorii ar fi putut observa până acum că am atacat manelizarea, indiferent de locul din care a venit ea.


Presa si manelizarea Romaniei de Rodica
Nu credeti ca are si presa un rol important in manelizarea Romaniei?
Marius Tuca: Bieiînţeles că şi presa e vinovată, şi cine a urmărit campania noastră de la început a putut citi numeroase articole care vorbeau tocmai despre o astfel de presă plină de piţipoance, cocalari, manele, despre mitocănie, despre ipocrizie, despre tupeu. Ne-am propus să fim împotriva acestei stări de lucruri indiferent de unde vin ele.


Cernescu Ion
nu intelegem inca ce se cere de la noi, ce este miscarea de rezistenta pana la urma? doar o serie de articole care sa vanda ziarul mai bine? noi ne-am inscris, ce facem mai departe?

Marius Tuca: Nu cerem nimic deosebit celor care se inscriu în Mişcarea de Rezistenţă, dar vrem să ştim că sunt lângă noi, că numărul celor care au aderat la mişcarea noastră este din ce în ce mai mare şi că demersul nostru nu este inuti, ci dimpotrivă. Suntem la începuturi, dar nu va trece mult timp până când vom fi în stradă pentru a demonstra împotriva manelizării României. Cei care intră în Mişcarea de Rezisteţă trebuie să dea, nu să primească.



Emanuel @ Emisiuni TV
De ce ati renuntat la realizarea unei emisiuni TV? Pt obtinerea unei audiente satisfacatoare erau necesare compromisuri pe care nu le-ati putut accepta ?
Marius Tuca: N-am făcut niciodata vreun compromis şi nici n-am să fac. Acum aş face televiziune, dar nu am unde. Când o să am unde să fac televiziune, am să fac.


folk @ vama veche
In vara aceasta va mai fi festivalul de folk de la Vama Veche?
Marius Tuca: Festivalul Folk you se va transforma în Festivalul Mişcarea de Rezistenţă şi va cuprinde, anul acesta, un târg de carte, desfăşurat vreme de patru zile la Vama Veche, câteva nopţi pentru devoratorii de publicitate, nenumărate spectacole de teatru, patru nopţi de muzică (pop, rock, populară), poezie şi câteva nopţi de film. Toate acestea se vor întâmpla la Vama Veche.


Sorin Stan @ Rezistenta
Domnule Tuca, Daca pana acum pentru mine Miscarea de Rezistenta avea valoare de curent de opinie impotriva invaziei prostului gust in momentul de fata traiesc senzatia ca suntem aruncati cu cinism in sensul cel mai crud si mai material al termenului: rezistenta ca fiinta, rezistenta fizica impotriva nevoilor materiale ce ne asteapta. Cum sa facem sa ne pastram, totusi, nevoile sufletesti, cum sa facem sa luptam in continuare pentru plinatatea spiritului?
Marius Tuca: Înscrieţi-vă în Mişcarea de Rezistenţă.


intrebare de basil
credeti ca avem vreo sansa sa scapam de totii "smecherii" ,sau macar de o mare parte,care ne conduc? daca da, va sustin cu urmatoarea conditie :sa ducem lupta pana la capat
Marius Tuca: Mişcarea de Rezistenţă va exista atât timp căt vom exista şi noi. Cât de curând Mişcarea de Rezistenţă va avea personalitate juridică, asta ca să-l lăsăm singur pe Vanghelie pe persoană fizică, "care este".


Marian
Cum putem sa ne inscriem in miscarea de rezistenta?
Marius Tuca: Formularul de înscriere se găseşte pe site-ul jurnalul.ro, pe miscareaderezistenta.jurnalul.ro. El este prezent chiar şi în această pagină. Până acum s-au înscris peste 3500 de persoane.


Jita @ Extindere

Domnu' Tuca, protestul de la Vama Veche e singular.Plan pentru proteste si manifestatii in fiecare oras mare din tara exista?Pt ca nu vad cum am putea schimba ceva in Oradea, cand protestul e la Vama Veche. O actiune consistenta in fiecare oras.Ma gandesc ca cei care vor fi prezenti la Vama Veche, nu vor scanda sa se faca dreptate la Zalau. Comunitatile locale ar trebui mobilizate,nu credeti?
Marius Tuca: Manifestări ale Mişcării de Rezistenţă. Dar cea mai importantă este starea pe care dorim să o transmită Mişcarea de Rezistenţă. Mişcarea de Rezistenţă nu este o mişcare defensivă, este o mişcare ofesivă, şi, pentru a ne face cunoscute ideile şi acţiunile, vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziţie: ziar, televiziune, radio, internet, până la acţiuni de gherilă şi manifeste. Uitaţi-vă la toate persoalităţile care au aderat până acum la Mişcarea de Rezistenţă şi o să vedeţi că există nenumărate căi şi posibilităţi prin care să ne facem cunoscuţi.


Georgeta Rata @ mesajul meu
Daca am inteles eu bine, miscarea de rezistenta se refera si atitudinea individuala de tipul "daca eu fac ce trebuie pe bucatica mea, atunci bucatelele noastre vor putea face o bucata mai mare si asa mai departe". Eu incerc sa fac abstractie de tot ceea ce se intampla in jurul meu si nu se intampla cum ar trebui. In plus, imi fac datoria cu optimism si seriozitate ca sa nu imi vina sa urlu. Ce se intampla cu noi? Unde am ajuns? Incotro ne indepartam?
Marius Tuca: Da, ba mai mult decât atât nu trebuie să ne comportăm ca şi câd România ar fi ocupată de manelişti şi piţipoance, ca şi când ţara asta ar fi numai a lor. Atât timp cât Româia se află sub ocupaţia prostului gust, a kitsch-ului şi a mitocăniei nu avem nicioi şansă. Cu alte cuvinte nu vrem să ocupăm ci să eliberăm. Şi în acelaşi timp să construim.


adrian @ Despre talk-shouri

Televiziunile sunt pline de talk-shouri, credeti ca aceste emisiuni au vreun rost in cazul in care nu s-a intamplat nimic pozitiv pana acum?Raman doar vorbe-n vant?
Marius Tuca: Un talk-show trebuie să pună întrebări şi să dea răspunsuri.


ticu @ Ce altceva îşi mai propune Mişcarea?

Marius Tuca: Voi face un club de presă, care se va numi Clubul de Presă Mişcarea de Rezistenţă, o asociaţie profesională în care se pot înscrie toţi jurnaliştii, indiferent de funcţie, de publicaţia sau televiziunea la care lucrează, toţi ziariştii care cred în meseria asta, toţi ziariştii pentru care meseria asta e un mod de a fi. Cred că lumea s-a săturat de tot felul de organizaţii care se ocupă cu orice altceva mai puţin cu meseria de ziarist.


5239-119933-kkk_4198.jpg

Următoarea întâlnire online va fi peste o săptămână, la aceeaşi oră. Până atunci  vă aşteptăm să vă înscrieţi în Mişcarea de Rezistenţă şi să postaţi întrebări despre Mişcarea de Rezisteţă pe site-ul nostru, dar şi la adresa de mail miscareaderezistenta@jurnalul.ro.
Vă mulţumesc pentru întâlnirea de astăzi şi de asemenea aştept întrebările dumeavoastră pe adresa de mail marius.tuca@jurnalul.ro. Tineţi aproape!

×
Subiecte în articol: statice